• Intelligens keresés
  • szövegbányászat
  • agilis szoftverfejlesztés

Mesterséges intelligencia segíti a Járókelőt

2017. szeptember 22., péntek

A Járókelő oldalára egyre több bejelentés érkezik, és szerencsére a bejelentésekkel foglalkozó szervezetek is egyre aktívabbak, ezért fontos számukra visszajelzést adni. Az oldalon régóta lehet értékelni a válaszokat hasznosságuk szerint, de egy-egy ügyre viszonylag kevés szavazat érkezik. Új fejlesztésünk lehetővé teszi, hogy azonnal visszacsatolást adjunk, ezzel is segítve az üggyel foglalkozókat.

Hogy tanult?

A Járókelőre beérkezett válaszok egy halmazát a Precognox annotátorai és a Járókelő önkéntesei értékelték. Ezt a tanító adathalmazt használtuk osztályozó algoritmusunk betanítására, ami a gépi tanulás során többek között arra figyel, hogy használt-e a válaszadó udvariassági formulákat, milyen gyorsan érkezett a válasz, mennyire hosszú az írás és mennyire bonyolult nyelvezetű.

Az osztályozás az élet része

Az osztályozás, vagy klasszifikáció az egyik leggyakoribb probléma manapság a marketingtől az egészségügyig az élet minden területén, hiszen az internetnek hála rengeteg adat ömlik mindenkire; emailek, cikkek, bejegyzések, válaszok, képek, stb. Az automatikus osztályozás előtt álló legnagyobb akadály általában az, hogy nincs megfelelő tanító adathalmaz, a második leggyakoribb nehézség az, hogy az egyes osztályokba tartozó már felcímkézett elemek száma nem kiegyenlített.

A Precognox egyedi megoldása az adatok felcímkézésének megtervezésétől, a megfelelő tanító adathalmaz kialakításán át a betanított algoritmus szoftveres szolgáltatásba ágyazásáig végig kíséri ezt a folyamatot.

Szívesen segítünk hasonló problémád megoldásában, ha van kérdésed, keress bennünket emailben vagy telefonon.

Tagságaink

NLP meetup NLP meetup
Language Technology Innovate
Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform
Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
Enterprise Europe Network
Információmenedzsment Innovációs Klaszter Információmenedzsment Innovációs Klaszter
Referenciák