• Intelligens keresés
  • szövegbányászat
  • agilis szoftverfejlesztés

Átadtuk az Év Informatika Tanára 2016-ban Kaposváron díjat

2016. június 20., hétfő


A kaposvári Polgármesteri Hivatal dísztermében, Borhi Zsombor alpolgármester jelenlétében átadásra kerültek az 2016-os Év Informatika Tanára Kaposváron pályázat díjai.
A verseny első öt helyezettje: Biczóné Lengyel Beáta (Táncsics Mihály Gimnázium), Lakosné Makár Erika (Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium), Raskoványi Miklós (Táncsics Mihály Gimnázium), Paróczi Zsolt (Bölcsesség Kezdete Óvoda és Általános Iskola, Bodrog) és a cím idei nyertese Szabó János tanár úr a Duráczkyból  (SM Duráczky EGYMI). Minden díjazottunk egy mBot programozható robotot kapott, plusz különdíjat Honfi Vid Sebestyéntől, a Dunaújvárosi Egyetem szoftverfejlesztési és alkalmazási tanszékének vezetőjétől. Gratulálunk kiváló munkájukhoz!


díjazottjaink (balról jobbra): Szabó János, Lakosné Makár Erika, Biczóné Lengyel Beáta, Raskoványi Miklós, Paróczi Zsolt

A finom hidegtálak és egy jó kávé elfogyasztása után szóba került az informatika oktatás jelene és lehetséges jövőképe, a helyzettel kapcsolatos pro és kontra érvekkel. Mivel hazánkban a cégeknek óriási szüksége van szakemberekre ezen a területen, ezért a pedagógusok munkája kulcsfontosságú a gyermekek érdeklődésének felkeltésében, és később is a pálya orientáció során. Szerencsére ezt az igényt mind az oktatásban dolgozók, mind a piaci szereplők közül is sokan észlelték már, és folyamatosan születnek a megoldására ötletek, hogy a helyzet javuljon.


mBot programozható robotok, oktatási célra kiválóak

A díj létrejöttét öt kaposvári cég támogatta: Majuko-Soft Kft., Bázis Informatika Kft., Vatner Kft, Web200 Kft., és magunk, a Precognox Kft. Ezt a díjat a következő években is át szeretnénk adni, ezzel is elismerve, és tovább ösztönözve a kiemelkedő eredményeket elérő informatikus tanárok munkáját.

Az eseményről a sajtó is beszámolt:
Kaposvarmost.hu: Átadták az Év Informatika Tanára díjat Kaposváron
Sonline: Robotot kaptak a legjobb informatika tanárok
Kapos Tv: Szabó János lett az Év informatika tanára

Tagságaink

NLP meetup NLP meetup
Language Technology Innovate
Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform
Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
Enterprise Europe Network
Információmenedzsment Innovációs Klaszter Információmenedzsment Innovációs Klaszter
Referenciák