• Intelligens keresés
  • szövegbányászat
  • agilis szoftverfejlesztés
Basis Technology - Többnyelvű szöveganalitika

Basis Technology (USA)

A Basis Technology hivatalos partnerei lettünk, mint rendszerintegrátor, amely cég a Rosette szöveganalitikai platform fejlesztője. A platform több mint 50 nyelvet támogat. Ezen túl szoftverfejlesztési feladatokat is végzünk a számukra.

Meltwater (USA)

Szövegbányászati és számítógépes nyelvészeti egyedi fejlesztési szolgáltatásokat nyújtunk a Meltwater számára, amely a világ egyik vezető médiafigyelő szoftverszolgáltatója. Szerződéses okok miatt nem oszthatunk meg többet a fejlesztésekről.

Kilgray Translation Technologies

A Kilgray Translation Technologies részére nyújtunk professzionális J2EE alapú szoftverfejlesztési megoldásokat, ahol a frontend AngularJS alapú. A Kilgray az egyik leginnovatívabb cég Magyarországon. Három nyelvész indította el a vállalkozást 2004-ben, és hamarosan multinacionális, tengeren túli céggé fejlődött és a világ egyik legjelentősebb cége lett a fordítástechnológiai piacon. A Kilgray szerepelt a Közép-európai Deloitte Technology Fast 50 listáján az utóbbi három év mindegyikében. MemoQ nevű termékük a világ legfejlettebb fordítástámogató szoftvere.

A Precognox rugalmas, agilis Scrum alapokon nyugvó szoftverfejlesztési metodológiával szolgáltat. Ennek keretében skálázható architektúrát építettünk, ami lehetővé teszi új szerverek alkalmazását és szükség esetén megosztja a terhelést, így téve lehetővé többszörös és megsokszorozható komponensek együttműködését. Ez a megoldás biztosítja a folyamatos fejlődési lehetőséget és dinamikusan - gyakorlatilag órákon belül - reagál a terhelésre. Üzleti okok miatt a fejlesztésről több részletet nem tudunk megosztani.

KConnect 

KCONNECT

Ennek a Horizon 2020-as projektnek, aminek mi is partnerei vagyunk, többnyelvű egészségügyi témájú szövegelemzési és kutatási szolgáltatások értékesítése a célja. Ezek az eszközök mind az egészségügyben dolgozó szakemberek, mind a laikus közösség számára lehetővé teszik, hogy a leggyorsabb módon jussanak releváns információhoz.Az intelligens kereső alkalmazás jól keresi mind a publikált orvosi szakirodalmat, mind a belső, helyi források (pl egészségügyi nyilvántartások) adatait.

Számos híres egyetem és sikeres vállalkozás a partnerünk a projektben:

- Vienna University of Technology (Ausztria)
- Findwise AB (Svédország)
- Ontotext AD (Bulgária)
- Trip Database Ltd (UK)
- Health on the Net Foundation (Svájc)
- Qulturum, Region Jönköping County (Svédország)
- King's College London (UK)
- University of Sheffield (UK): GATE
- Charles University, Prague (Cseh Köztársaság)

CEU Microdata

A CEU Department of Economics Koren Miklós és Szeidl Ádám által vezetett CEU Microdata kutatócsoportja elindította a kozbeszerzes.ceu.hu oldalt, ami a magyar közbeszerzési hirdetményeket teszi egyszerűen kereshetővé és elemezhetővé. A közbeszerzési hirdetmények sajnos strukturálatlan szöveges fájlok formájában kerülnek nyilvánosságra, ezek feldolgozását cégünk, a Precognox Kft. végezte. Büszkék vagyunk arra, hogy magyar kutatók nemzetközileg is elismert munkáját segíthetjük. 

Mit mondott az ügyfelünk a fejlesztés lezárása után?

Cylex tudakozó

Az új, Solr-alapú kereső teljes mértékig a Cylex igényeihez szabott. Ennek megfelelően a Solr-rendszerben megvalósul az indexelés idejű transzformáció mellett a szótövezés, a kifejezések egymáshoz képesti extra súlyozása, a visszakeresés finomhangolása, valamint a sorrendezés - a rendelkezésre álló vevői adatok és üzleti logika felhasználásával -, tetszőleges összetételű függvényekkel. Az új kereső még az eddigieknél is gyorsabb és relevánsabb találatmegjelenítést tesz lehetővé a hatékonyabb nyelvi- és adatfeldolgozásnak köszönhetően. A Precognox által fejlesztett Solr-alapú kereső angol, ill. német nyelvű verziója érhető el.

Papuscan Imre, a Cylex termékmenedzsere: “Először házon belül próbáltuk megoldani a kereső fejlesztését, jól tudtuk, hogy milyen végeredményt szeretnénk de egy ponton megakadtunk, be kellett látnunk, nincs meg a kellő tapasztalatunk Solr-re épülő megoldásokkal. Ekkor kerestük meg a Precognox szakembereit és kezdetét vette egy interaktív fejlesztési folyamat amelyben a szakmai tudásuk mellett sokat jelentett a profikra jellemző munkastílusuk. Lépésenként küzdöttük le a felmerülő problémákat, együtt raktuk ki a puzzle darabjait. Az eddigi visszajelzések azt mutatják, hogy nemcsak mi de a felhasználóink is elégedettek a keresővel.” A Cylex egy romániai, ill. németországi székhellyel rendelkező nemzetközi cég, on-line üzleti megoldások fejlesztője. Több mint negyven országban és öt kontinensen rendelkezik cégkatalógusokkal, számos álláskereső portállal Európában és egy ingyenes weboldal-építő szolgáltatással SMB-khez.

Edgewater Federal Incorporated (USA)

Edgewater Federal Incorporated számára több éven keresztül végeztünk egyedi keresőfejlesztéseket.

Akadémiai Kiadó 

NOTA - Napi vizit Orvosi Tudástár Alkalmazás

Az Akadémiai Kiadó számára készült fejlesztés. A NOTA portál célja elsősorban a magyar nyelvű szakirodalmi források keresésének megkönnyítése, egy platformfüggetlen alkalmazással. Akár egy okostelefonról használva, a betegágy mellett álló orvos munkáját is támogatni tudja. Az alkalmazás nem csak a praktizáló orvosok, de az egészségügyi oktatásban, kutatásban és fejlesztésben dolgozók napi munkáját is támogatja.

Webicina kereső

Webicina keresője

Fontos feladatnak számít összegyűjteni és rendezni az orvosi témájú tartalmakat. Dr. Meskó Bertalan által létrehozott Webicina orvosi szakemberek részére kínál egy eszközt arra, hogy a színvonalas, egészséggel kapcsolatos tartalmakat összegyűjtse és rendezze, valamint segít a betegeknek, hogy releváns információt találjanak az egészségügyi állapotukra nézve. A Webicina egy olyan megoldást ajánl, ami 24 nyelven elérhető. A Precognox keresője segít abban a Webicinának, hogy összegyűjtse, szűrje és kereshetővé tegye a rendezett tartalmakat.

ODR kereső

Az ODR kereső egy könyvtárak közötti kereső rendszer, mely az összes Magyarországon elérhető bibliográfiai adatbázisban (több mint 6.5 milló rekordban) keres. 1997-ben egy törvény lépett életbe Magyarországon, ami engedélyezte a könyvtárak közötti dokumentum szolgáltatást, mely tartalmazza (könyvtárak közötti dokumentum szolgáltatáson felül) a könyvtári dokumentumok lelőhelyét is. Különböző nemzeti, regionális, egyetemi köz- és szakkönyvtárak járulnak hozzá az ODR (Országos Dokumentumellátó Rendszer) kereső szolgáltatáshoz. Ezek a források számban és minőségben garantálják a keresés eredményességét. A kereső, a Google-hez vagy a Binghez hasonlóan egyszerű keresőfelülettel rendelkezik, nagyon gyors és a különböző forrásokból származó dokumentumok adataiban is keres, a szűrési lehetőségekkel pedig pontosítható az információgyűjtés. A keresőt a Debreceni Egyetem számára fejlesztettük.

SciVerse Elsevier (USA)

Az Elsevier - a világ egyik vezető tudományos, technológiai és egészségügyi informatikai információ szolgáltatója – a Precognoxal együttműködve hozzáférhetővé tette a SciVerse alkalmazások béta oldalán a HealthMash egészségügyi tudásbázisát.

Vanderbilt Egyetem

Vanderbilt University (USA)

Egyedi keresőt készítettünk a The Annette & Irwin Eskind Biomedical Library at Vanderbilt University Medical Center, USA számára. Új ügyfelünkre különösen büszkék vagyunk, hiszen a Vanderbilt Egyetem 2010-ben a világ legjobb egyetemei között az 53. helyen végzett. Az orvostudományi világranglistán pedig a 18. helyen található

Jobmonitor.hu

A Jobmonitor.hu kívül-belül megújult. Álláshirdetések széles gyűjteménye lett, amihez a hirdetés begyűjtést (crawling) és a Precognox keresőre épülő szűrhető visszakeresést is mi szállítjuk.

Profession.hu

A piacvezető Profession állásportál számára készítettünk új, a Precognox keresőn alapuló keresőmotort. Az új kereső a munkáltatóknak szóló önéletrajz kereső, és álláskeresőknek szóló álláskereső megújítását egyaránt magában foglalta.

Internfish

Az Internfish online adatbázisában ösztöndíjak, gyakornoki programok és önkéntes munkák találhatóak. Az InfoHarvester segítségével gyűjtjük be a meghírdetett pozíciókat a világ minden tájáról és a Precognox kereső skálázható keresési és szűrési megoldásainak segítségével a diákok megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb ajánlatokat.

Követeléskezelő alkalmazás Legal Team Kft. részére

Követeléskezelő alkalmazás, 2004. januártól folyamatos fejlesztés. Fő jellemzők: pénzintézeti megbízók, külső behajtócégek és belső ügyintézők karbantartása, követelésnyilvántartás (ügyfelek, tartozások, befizetések) követelés kezelés (teendők, figyelmeztető rendszer, jelentésgenerálás). Referencia kapcsolat: Fazekas Zoltán, Legal Team Kft., ügyvezető igazgató.

Startlap Kereső

Startlap Kereső

A Startlap a legismertebb magyar kezdőoldal és tematikus linkgyűjtemény. Nagyjából 2 millió linket tartalmazó, több mint nyolcezer lap.hu oldal keresésére kaptunk megbízást a Sanoma Budapest Zrt.-től. A megújult Startlap Keresőt a Precognox keresőre alapozva készítettük el 2008-ban, és fejlesztettük, üzemeltettük egészen 2012-ig.

NIH Library

NIH Library (USA)

Az NIH Library (National Institutes of Health Library) számára készítettünk keresőalkalmazást, ahol a legfontosabb nyílt internetes illetve autentikációt igénylő forrásaikat egyaránt keressük.

WebFeat

WebFeat (USA)

Licensz szerződést kötöttünk az amerikai WebFeat céggel tartalomjegyzék készítő (clustering) szoftvertechnológiánk felhasználására könyvtári keresőjükben 2007. márciusától. A tartalomjegyzék sokat segíthet felhasználóiknak egy keresés után a találatok gyors áttekintésében. A tartalomjegyzék szolgáltatás a PolyMeta keresőmotor része, de attól függetlenül is felhasználható (lásd PolyCluster) minden olyan területen, ahol szövegeket előre meg nem határozott csoportokba lehet rendezni (pl. orvosi diagnózisok, személyek jellemzései fejvadász cégnél, biztosítási káresemények jegyzőkönyvei stb.) Sajtóközlemény letöltése

NIEHS

NIEHS (USA)

NIEHS Library, National Institute of Environmental Health Sciences Library and Information Services, NIEHS Library (intranetes)

National Library of National Institutes of Health

National Library of Medicine (USA)

National Library of Medicine, Bethesda, MaryLand
ToxSeek: Toxikológiai kereső