Precognox kereső

A Precognox keresőmotor témafüggetlen, intelligens, szemantikus keresést lehetővé tévő korszerű és gyors kereső, amely nyílt forráskódú Lucene, Solr, Elasticsearch keresőeszközökre és nyelvi eszközökre épül. A Solr és az Elasticsearch napjaink legkorszerűbb, nagyon gyorsan fejlődő keresőeszközei.

Alapkoncepciónk, hogy egyszerű keresőfelületen érdemes összetett kereső szolgáltatást nyújtani. Nem kell a felhasználónak a keresés előtt megismernie egy bonyolult keresőfelületet, hanem a keresés végrehajtás után dönthet arról, milyen eszközökre van szüksége, hogy az őt érdeklő találatot a leghatékonyabban megtalálja.

Keressen minket, ha:

  • cél a GSA kiváltása, helyettesítése: ha jelenleg Google Search Appliance
    keresőt használ és ki kell váltani, annak megszűnő támogatása miatt
  • a Google Custom Search által nyújtott szolgáltatások már nem elengedők
  • offline, helyi hálózaton, intraneten belül működő keresőre van szüksége
  • olyan keresőrendszer kell, ami struktúrálatlan adatokban is jól keres
  • a különböző forrásokból származó adatokat össze is kell gyűjteni, vagy
    át kell alakítani
  • solr kereső szakértőre van szüksége

A Precognox kereső előnyei

A Precognox kereső kereshetővé tudja tenni többféle adatforrás tetszőleges kombinációját. Képes keresni adatbázisokban, HTML oldalakban, PDF, DOC és más formátumú dokumentumokban egyaránt. Tudunk segíteni ezen adatok összegyűjtésében akár webes forrásokból. Ilyen módon segíthet elérhetővé és kereshetővé tenni egy cégnél minden fellelhető adatforrást amire például a GDPR kapcsán szüksége lesz a cégeknek.

Nagyon gyors. Az 1 mp alatti keresési válaszidő biztosításában a tartalmak, oldalak előzetes és folyamatos leindexelése segít.

Keresésnél nem egyszerű karakter alapú egyezőséget vizsgálunk, hanem figyelembe vesszük a szövegek nyelvi (magyar, angol vagy más nyelvek) sajátosságait is.

Keresés előtt, gépelés közben, keresési ajánlatok segíthetik a keresésünket, felgyorsítva a keresési folyamatot. Ezek az ajánlatok származhatnak a korábbi keresésekből, vagy tematikus szótárból (tezaurusz).

Többféle keresés utáni szűrési lehetőség (facetek) áll rendelkezésre. Ezek lehetnek a találatokban ismételten előforduló kifejezések (különböző nyelvi alakokban is), vagy meghatározott mezőkben tárolt csoportosító információk.

A keresésben további segítséget nyújthat a tématerületre jellemző fogalmakból épített tezaurusz. Ezek felhasználása lehetővé teszi, hogy a keresett kifejezést más formában is megtalálhassuk (például szinonimák). Akár ügyfelünk meglévő szótárait is felhasználjuk, de ha nincs, annak létrehozását is vállaljuk.

Tekintse meg referenciáinkat, kik használják a Precognox kereső technológiánkat! További információkért és ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Precognox kereső vs adatbázis keresés

  Precognox kereső Adatbázis kereső
Találatok sorrendezése (ranking) Nagyon szofisztikált, összetett sorrendezés valósítható meg Gyenge
Sebesség Szövegkeresésre optimalizált, ezért összetett kérések esetében is gyors Nem kiszámítható. Összetett kifejezések vagy szó eleji egyezés (hasonlóság alapú) keresése esetén jelentős lassulás.
Keresés nyelvi pontossága Fejlett, szóalak változatokat is kezel Gyenge
Tezaurusz felhasználása Megoldott Nincs
Találatok közötti utólagos szűrési lehetőségek Széleskörű, kényelmesen megvalósítható Egyedileg megvalósítandó
Több adatforrás kombinációja Tetszőleges számú adatforrás közös keresése megoldható Egyszerre egy adathalmazban tud keresni
PDF, DOC, HTML, XLS és más dokumentumok keresése Megoldott Nincs
Találatok megjelenítése, keresési felület Fejlett, könnyen testreszabható Egyedileg megvalósítandó
Adatmódosítás Felhasználási igények alapján ütemezett Index újraépítés azonnali
Elosztott, replikált adattárolás Megoldott Megoldott

Írjon nekünk!

Referenciák

Célunk, hogy Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő, technológiai cége legyünk, világszínvonalú munkahelyeket létrehozva az EU egyik legfejletlenebb régiójában. Intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data szoftvermegoldások kutató fejlesztői vagyunk. Tekintse meg referenciáinkat!

Karrier