• Intelligens keresés
  • szövegbányászat
  • agilis szoftverfejlesztés

Precognox kereső

A Precognox keresőmotor témafüggetlen, intelligens, szemantikus keresést lehetővé tévő korszerű és gyors kereső, amely nyílt forráskódú Lucene / Solr keresőeszközökre és saját nyelvi eszközökre épül. A Solr napjaink egyik legkorszerűbb, nagyon gyorsan fejlődő keresőeszköze.

Alapkoncepciónk, hogy egyszerű keresőfelületen érdemes összetett kereső szolgáltatást nyújtani. Nem kell a felhasználónak a keresés előtt megismernie egy bonyolult keresőfelületet, hanem a keresés végrehajtás után dönthet arról, milyen eszközökre van szüksége, hogy az őt érdeklő találatot a leghatékonyabban megtalálja.


Hogyan tovább?

Tekintse meg referenciáinkat, kik használják a Precognox kereső technológiáit! További információkért és ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!


A Precognox kereső előnyei

Nagyon gyors. Az 1 mp alatti keresési válaszidő biztosításában a tartalmak, oldalak előzetes és folyamatos leindexelése segít.

Keresésnél nem egyszerű karakter alapú egyezőséget vizsgálunk, hanem figyelembe vesszük a szövegek nyelvi (magyar, angol vagy más nyelvek) sajátosságait is.

Keresés előtt, gépelés közben, keresési ajánlatok segíthetik a keresésünket, felgyorsítva a keresési folyamatot. Ezek az ajánlatok származhatnak a korábbi keresésekből, vagy más a téma jellegéhez illeszkedő adatokból.

 

Többféle keresés utáni szűrési lehetőség (klaszterek) áll rendelkezésre. Ezek lehetnek a találatokban ismételten előforduló kifejezések (különböző nyelvi alakokban is), vagy a meghatározott mezőkben tárolt információk.


A keresésben további segítséget nyújthat a tématerületre jellemző fogalmakból épített taxonómia vagy tezaurusz. Ezek felhasználása lehetővé teszi, hogy a keresett kifejezést más formában is megtalálhassuk, meglévő taxonómiáját felhasználjuk, ha nincs, ennek létrehozását is vállaljuk.

A Precognox kereső kereshetővé tudja tenni többféle adatforrás tetszőleges kombinációjátKépes keresni adatbázisokban, HTML oldalakban, PDF, DOC és más formátumú dokumentumokban egyaránt.

 

Precognox kereső vs adatbázis keresés 

  Precognox kereső Adatbázis kereső
Találatok sorrendezése (ranking) Nagyon szofisztikált, összetett sorrendezés valósítható meg  Gyenge
Sebesség Szövegkeresésre optimalizált, ezért összetett kérések esetében is gyors Nem kiszámítható. Összetett kifejezések vagy szó eleji egyezés (hasonlóság alapú) keresése esetén jelentős lassulás.
Keresés nyelvi pontossága Fejlett, szóalak változatokat is kezel Gyenge
Taxonómia felhasználása Megoldott Nincs
Találatok közötti utólagos szűrési lehetőségek Széleskörű, kényelmesen megvalósítható Egyedileg megvalósítandó
Több adatforrás kombinációja Tetszőleges számú adatforrás közös keresése megoldható Egyszerre egy adathalmazban tud keresni
PDF, DOC, HTML és más dokumentumok keresése Megoldott Nincs
Találatok megjelenítése, keresési felület Fejlett, könnyen testreszabható Egyedileg megvalósítandó
Adatmódosítás Felhasználási igények alapján ütemezett Index újraépítés azonnali
Elosztott, replikált adattárolás Megoldott Megoldott

 

Hogyan tovább?

Tekintse meg referenciáinkat, kik használják a Precognox kereső technológiánkat! További információkért és ajánlatért vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

 

Tagságaink

NLP meetup NLP meetup
Language Technology Innovate
Nyelv- és Beszédtechnológiai Platform
Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
Enterprise Europe Network
Információmenedzsment Innovációs Klaszter Információmenedzsment Innovációs Klaszter
Referenciák