TAS Alarmlist

A vállalati keresés esetén gyakran végzünk ismétlődő lekérdezéseket a vállalati adatvagyonban. Ennek automatizálásában segít a TAS Alarmlist.

Mi a TAS Alarmlist?

A TAS Alarmlist szolgáltatás segítségével az ismétlődő keresések automatizálhatóak oly módon, hogy a felhasználó által létrehozott figyelési listákban szereplő keresési kifejezésekkel történő egyezés esetén jelzést küld a rendszer.

Miért hasznos a TAS Alarmlist?

A TAS Alarmlist a vállalati keresésben folyamatosan ismétlődő lekérdezések automatizálásával számos előnyt biztosít a vállalkozás számára, hiszen egyrészt emberi erőforrást szabadít fel, másrészt jelentősen növeli a keresési hatékonyságot.

Milyen adatokban lehetséges a keresés?

A TAS Alarmlistben definiált keresések számos adatbázisban futtathatóak, amelyek lehetnek

 • a vállalat saját dokumentumai, vagy
 • külső forrásból származó tartalmak

A kereshető teljes adatbázis tetszőlegesen bővíthető újabb és újabb adatforrásokkal, mindez történhet folyamatos frissítés mellett

Hogyan kereshetünk a TAS Alarmlisttel?

Elsőként a keresési kifejezéseket tartalmazó figyelési listát összeállítására van szükség. Ez megoldható akár a szolgáltatás kezelőfelületén vagy egy előre elkészített táblázat fájlként történő feltöltésével. A támogatott fájl formátumok: XLS, XLSX, UTF-8 kódolású XML, CSV, TSV (maximális méret: 512 MB). Az összeállított lista a későbbiekben szabadon változtatható új keresési kifejezések felvételével, módosításával vagy törlésével. Az összeállított figyelési lista több fájlformátumban (XML, CSV, TSV) is exportálható.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS szövegelemző rendszer megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszistens
sales@precognox.com

TAS Alarmlist lista
Példa: a keresési kifejezéseket tartalmazó, összeállított lista

Feltöltésnél megadhatjuk, hogy a fájlnak van-e fejléce, illetve, hogy a lista melyik oszlopaiba kerüljenek a fájl adatai Betöltésnél a duplikátumok kiszűrésre kerülnek és nem adódnak hozzá a listához.

Keresési sablonok

A listában szereplő keresési kifejezésekkel tetszőleges számú keresési sablon állítható össze. A rendelkezésre álló opciók és a keresési operátorok segítségével rendkívül összetett keresési sablonok is létrehozhatóak. A keresési sablonok módosíthatóak, szükség esetén pedig törölhetőek. A szolgáltatás a beállított időközöknek megfelelően rendszeresen és automatikusan lefuttatja a kereséseket és annak eredményéről többféle módon is tájékoztatja a felhasználót. A következő keresés időpontja és a keresés sűrűsége a felhasználó által állítható.

TAS Alarmlist keresési sablon
Példa: keresési sablon létrehozása az automatizált kereséshez (pénzügyi szektor)

Keresési projektek

A TAS Alarmlist kezelőfelületén külön projektek hozhatóak létre, minden projekthez 1-1 figyelési lista tartozik. Projektenként beállítható, hogy mely felhasználók érjék el az egyes projekteket. Új projektet létrehozni, azok nevét, illetve leírását szerkeszteni, vagy a projektet törölni kizárólag Admin típusú felhasználóknak lehetséges. A felhasználók kezelése menüpont is csak az Admin jogosultsággal mellett érhető el.

TAS Alarmlist projektek
TAS Alarmlist projektek kezelőfelülete

Milyen találati értesítési opciók állnak rendelkezésre?

A rendszer folyamatos egyezést keres az adatbázis tartalma és az összeállított keresések között. Kétféle értesítés opciót kínál a rendszer:

 1. a kezelőfelületen az új találato(ka)t tartalmazó sorok a lista tetején jelennek meg, jelezve, hogy az adott sorhoz új találat kapcsolódik. A új találatok száma is látható a sorok elején, erre kattintva azonnal elérhetőek a találati tartalmak
 2. a kritikus fontossággal bíró keresésekhez e-mail értesítő is beállítható sablononként, így új egyezés esetén arról azonnal értesül a felhasználó

A TAS Alarmlist szolgáltatásai és jellemzői

A TAS Alarmlist a további TAS megoldásokkal megegyező arculattal rendelkezik és számos szolgáltatást nyújt:

 • testreszabható kezelőfelület a keresési kifejezések és sablonok összeállításához
 • keresési operátorok az összetett keresések létrehozásához
 • keresések automatikus futtatása találatok (egyezési számok) megjelenítése
 • értesítések küldése a beállított kritériumoknak megfelelően
 • projektkezelés
 • felhasználói jogosultságkezelés

Mely területeken hasznos a megoldás?

A TAS Alarmlist az ismétlődő keresések automatizált futtatásával komoly segítséget jelent a hatalmas adatvagyonnal rendelkező nagyvállalatoknál, de a kis- és középvállalkozások számára is kiemelten hasznos lehet.
A kereső témafüggetlenségének köszönhetően számos felhasználási terület jöhet szóba:

 • pénzügyi szektor: ügyfelek monitorozása figyelési listák segítségével a pénzmosás elleni törvény betartása érdekében
 • gazdasági szektor: piacgazdasági események monitorozása témakörök szerint, konkurencia- és pályázatfigyelés
 • munkaerőpiac, ingatlanforgalmazás, járműkereskedelem: automatizált egyezés keresés a keresleti és kínálati oldal között
 • rendvédelem, bűnüldözés: körözött személyek figyelése a körözési listák segítségével
 • webkereskedelem: termékkövetés (tesztek, árak, újdonságok)
 • online sajtó: hírfigyelés, sajtószemle (A TAS News Reader szolgáltatásra rákötve készíthetünk egy listát a számunkra érdekes témakörökről (pl motor, Liverpool, okosóra, stb), így ha egy új hír érkezik az adott témában akkor értesítés kapunk.)

A TAS Alarmlisthez kapcsolható megoldások

A TAS Alarmlist szolgáltatás segítségével beazonosított találatok a TAS Vállalati kereső kezelőfelületén jelennek meg, ahol lehetséges a találatok szűrése és sorba rendezése.

A TAS Data Collector a webes tartalmak gyűjtésére szolgál, melyekkel automatikusan bővíthető a keresési index.

A TAS Thesaurus Manager segítségével szókapcsolatok (szinonima, elgépelés, szűkebb/tágabb csoport) hozhatóak létre. A lértehozott relációk jelentősen javítják a keresési minőséget.

A TAS Tagger címkézi a dokumentumokat amikben keresünk. Ezen címkék lehetnek entitások, témakörök, kategóriák, hangulat értékek, stb. Ezen címkékben szintén kereshetünk a TAS Alarmlist segítségével. A kinyert személynév, helyszín és szervezet entitásoknál alkalmazhatunk névazonosító integrációt is, melynek segítségével az idegen nyelven vagy más formában írt neveket is könnyen megtalálhatjuk.

A TAS Search Log Analyzer segítségével visszakövethető, hogy ki mikor mire keresett az TAS Alarmlist felületén.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ön is gyakran keres a vállalati adatvagyonban ugyanazokkal a keresési kifejezésekkel? Segítségre van szüksége az összetett és időigényes lekérdezések automatizálásához? Forduljon hozzánk!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com