A Business Intelligence volt a téma az idei első Meetup-on

, Precognox

Kovács Ferenc és Balogh János előadásával nyitottuk meg a 2019-es évet

A Precognox által létrehozott Kaposvári Szoftverfejlesztő Meetup találkozóin a szakmát érintő aktuális témák kerülnek bemutatásra.

A 2019-es év első meetup-ján előadóink – Kovács Ferenc és Balogh János – által betekintést kaphattunk a Videoton informatikai életébe. Megismerhettük, hogy milyen rendszerekkel, programokkal oldják meg a különböző területeken – gyártás, raktározás, minőségellenőrzés, könyvelés – felmerülő feladatokat.

A szerteágazó területek, különálló rendszerek által generált feladatok sokszínűsége igen kreatív megoldásokat kíván. A gyakorlati példákon keresztül bepillantást nyertünk a részterületek egyedi igényeibe, majd ezen igényekre adott informatikai válaszokra. Sok esetben nem igazi BI eszközzel, hanem az adatok különböző helyekről történő összeolvasztásával, majd vizualizációval hozzák döntéshelyzetbe a felhasználókat, de természetesen BI eszközök alkalmazása is bemutatásra került.

Az előadásból megismertük a sajátságos felhasználói igényeket és a folyamatokat, egyúttal megtudhattuk azt is, hogy a Business Intelligence eszközök tudásának hatékonyabb kiaknázásához alapvető fontossággal bír ezen BI eszközök által biztosított előnyök és lehetőségek megismertetése. Persze a pizzaevés közben azt is megtudhattuk, hogy sokszor az Excel is elegendő ?

Ezúton is köszönjük az előadást!

A közösségbe várjuk új tagok jelentkezését is a Meetup oldalán, akár előadóként is.

Az előadás részletei:

Cím: BI eszközök és adatvizualizáció: adatból információ

Hogyan lesz a gyűjtött adatból kiértékelésre és döntéshozatalra alkalmas információ?
Munkahelyi tapasztalatok az adatgyűjtéstől a vezetői döntéstámogató rendszerekig

Előadók: Kovács Ferenc és Balogh János, Videoton