Az év informatika tanára díj Kaposváron 2017-ben is

, Precognox

Több kaposvári informatikai cég és támogató szervezet együttműködésében tavaly elindítottuk ‘Az év informatika tanára Kaposváron’ díjat a kaposvári járásban, amelyet a 2016-2017-es tanévben is meghirdetünk.

Célunk egyrészt az informatika tanárok és rajtuk keresztül diákjaik ösztönzése. Szeretnénk felkelteni minél többek érdeklődését e szakma iránt, hiszen nagy munkaerőhiány van hazánkban a gazdaság ezen területén, jelenleg körülbelül 22000 szakemberre lenne még szüksége a cégeknek. Somogy megyében pedig jelenleg mindössze 320 informatikai szakember áll alkalmazásban. Másrészt fontosnak tartjuk elismerni a lelkiismeretes és törekvő informatika tanárok munkáját, akik többet fektetnek bele az önképzésbe, a tanításba, illetve diákjaikba.

, Precognox

A képen az Év Informatika Tanára Kaposváron díj első öt helyezettje (2016 júniusi díjátadó)

A pályázatok összesítésére és kiértékelésére 2017 júniusban kerül sor, és a nyertes megkapja ’Az év informatika tanára Kaposváron’ díjat, amely bruttó 150.000 forint összegű pénzjutalommal is jár. Az első három helyezett díja terveink szerint ezen felül egy-egy az informatika oktatásban nagyon jól használható Lego robot (vagy más az oktató által választott robot) lesz. Amennyiben lehetséges, különdíjat adunk a legfiatalabb pályázó informatika tanárnak, mert ebben a szakmában is nagyon fontos, hogy a fiatalok a pályán maradjanak. Hangsúlyozzuk, hogy a díj nem életműdíj, hanem az adott évben végzett munka, eredmények alapján kerül elbírálásra. Ugyanakkor első díjat két egymást követő évben nem lehet elnyerni.

Mivel segítheted kezdeményezésünket?

 • Ha diák vagy más szakos tanár vagy, kérlek hívd fel az informatika tanárotok figyelmét a díjra.
 • Ajánlhatod tanárodat, tanártársadat! Ilyenkor az ajánlott tanárt/tanárnőt emailben megkeressük, és kérjük, hogy pályázzon, hiszen diákjai, tanártársai szeretnék, ha ő is kapna elismerést. Amennyiben ajánlani szeretnél valakit, töltsd ki az online ajánlási lapot. Természetesen az ajánlási lehetőség a pályázat határidejéig tart.
 • Várjuk kaposvári cégek jelentkezését, csatlakozzanak ők is, pénzben vagy tárgynyereményben támogatva kezdeményezésünket, hogy még több díjat tudjunk felajánlani.

Pályázatok értékelésének szempontjai

 • programozás szakkör tartása diákok számára
 • kódolás óráján résztvevő diákok aránya az iskola összlétszámához viszonyítva
 • szakmai továbbképzésen való részvétel
 • informatikai érettségiztetésben való részvétel
 • diákok informatikai versenyeken elért eredményei
 • angol nyelvű online kurzuson való részvétel (pl. Coursera, Udemy, Udacity stb.)
 • diákok Facebookos népszerűségi szavazása, a diákok összlétszámából súlyozva
 • bármilyen más értékelhető teljesítmény

Bátran jelentkezzen akkor is, ha az említettek közül akár csak néhány területen tevékenykedett.

Pályázat módja: Online pályázat

Pályázati határidő: 2017. június 5. éjfélig online kitöltött pályázattal

Zsűri: A díjalapot biztosító cégek és szervezetek vezetőiből áll

Díjátadás: 2017. június 27-én, kedden 12 órától a KMJV Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az átadás ebéddel ér véget az Erzsébet Sörházban.

A díjat több kaposvári cég is támogatja. Eddigi felajánlók:

Bázis InformatikaElcomInfocentrum / JustdooErzsébet Sörház KaposvárKaposvár Városfejlesztési Kft., Különleges Mézek, Magyar-Ász Könyvelőiroda, Majuko, Quick IT Services,  Posseidon Panzió, PrecognoxSomogy-Home Ingatlan IrodaVatnerWeb200

Beszámoló a korábbi díj átadókról

2016-os díj átadása

Gyakori kérdések

– Csak informatika szakos tanárok indulhatnak? Nem, más szakosok is, amennyiben a pályázati kiértékelési feltételeknek megfelelnek. Sőt várjuk tanítók jelentkezését is, akik informatika területén is tanítanak.

– Nem tanítok programozást, akkor nem is indulhatok? Természetesen nem feltétel, hogy minden területen tegyen valaki valamit, inkább csak a végezhető munka sokszinűségét akartuk ezzel jelezni.

– Csak kaposvári tanároknak szól a pályázat? Minden tanár indulhat, aki a kaposvári járás területén tanít oktatási intézményben.