Céges adatok: nyűg vagy kincsesbánya?

kincsesbánya, Precognox

A vállalkozások életében bevezetésre kerülő új technológiák és folyamatok, azaz a digitális transzformáció következtében hatalmas céges adatbázisok jönnek létre. Ezek kezelése, karbantartása és kiaknázása hatalmas kihívást jelent a cégek számára, legyen szó egyéni vállalkozásról, KKV-ról vagy éppen nagyvállalatról.

A vállalati adatok felhasználása érintheti a napi üzletvitelt, az értékesítést, a marketinget, a gyártást vagy bármely más területet, ahol a digitális technológia (eszközök, szoftverek és további megoldások) kerül alkalmazásra. A digitális transzformáció hatása jelentős a vállalkozás életében, de fontos, hogy ez mindenképpen pozitív változást jelentsen.

Céges adatok

A céges adatok nagyok sokfélék lehetnek (dokumentumok, email-ek, digitalizált tartalmak). Az ezen adatokhoz történő egyszerű és gyors hozzáférhetőség biztosítása alapvető fontosságú. Ennek megvalósítása szakértelmet, gondosságot és átgondoltságot igényel, különösképpen akkor, ha szenzitív üzleti adatokról van szó, amelyekhez eltérő felhasználói jogosultságok tartoznak.
A rengeteg digitális adat komoly nyűgöt jelenthet a cégek életében, de érdemes szem előtt tartani, hogy ezek az adatok alkotják azt a kincsesbányát, amiből a vállalkozás valamennyi vezetője, döntéshozója, alkalmazottja gazdálkodhat.
Mindazonáltal kizárólag a céges adatok (beleértve a külső adatforrások, mint például a világhálón elérhető tartalmak) megfelelő kiaknázásával hozhatóak meg a megfelelő üzleti döntések.

Adatok a világhálóról

Az interneten fellelhető tartalmak is fontos részét képezhetik a céges adatvagyonnak.
Egy adott domain összes strukturálatlan és strukturált adatának összegyűjtése megvalósítható a TAS Data Collector segítségével.

kincsesbánya, Precognox
a céges adatok nagyon különbözőek lehetnek

Kulcs a kincsesbányához: intelligens keresés

Ahhoz, hogy a vállalkozás munkatársai minden esetben hozzáférjenek a céges adatokhoz, azokat össze kell gyűjteni, strukturálni és kereshetővé tenni.

A vállalati informatikai rendszerek (ideértve az eszközöket és az alkalmazott szoftvereket) a legtöbb esetben lehetővé teszik ezen folyamatok megvalósítását, azonban a céges adatvagyonban történő keresés gyakran nehézkes, mivel az integrált keresőmegoldások nem nyújtanak speciális kiegészítő funkciókat. Ilyen megoldásokkal kizárólag az olyan egyedi keresőmotorok rendelkeznek, mint a TAS Vállalati kereső, amely számos terület (szöveganalitika, természetes nyelvfeldolgozás, nyelvészet) vezető eszközeit (fejlett névazonosítás, entitásfelismerés, optikai karakterfelismerés, szentimentelemzés) integrálja. Az olyan funkciók, mint az összetett és tömeges keresés pedig nagy segítséget jelentenek azokban az esetekben, amikor a tartalmakban szofisztikált vagy ismétlődő lekérdezéseket kell eszközölni.

A hatékony keresés

Tudjon meg többet arról, hogyan működik a hatékony vállalati keresés a gyakorlatban!

Az intelligens vállalati keresés tehát egy olyan megoldás, amely alkalmazásával a céges adatok a jövőben már nem nyűgöt fognak jelenti, hanem azok valódi kincsesbányává válnak. A benne található kincsek pedig hatékonyan tudják segíteni a céges folyamatokat és az üzleti döntéshozatalt. Természetesen csak akkor, ha megtalálásukhoz a megfelelő keresőmegoldást alkalmazzuk.