Elindultunk a legsportosabb munkahely címért

, Precognox

Az idei évben is fontos célunk a csapattagok egészségének megőrzése, amelynek egyik legjobb eszköze a mozgás, méghozzá a csapatsport. Mivel folyamatosan bővül futó- és kerékpárcsapatunk létszáma, így nem is lehet más a cél, minthogy 2023-ban az Év Kaposvári Munkáltatójaként az Év Legsportosabb Munkahelye díjat is megszerezzük. A Díjat az a munkahely szerzi meg, amely a részvételi számok és a helyezések alapján a legjobban teljesít a kiíró által meghatározott 4 megmérettetésen.

Közösen minden jobban megy

A munkában is komoly segítséget jelent, hogy valódi csapatként mindig támogatjuk egymást, de ugyanez igaz a közös sportprogramokra is, ahol szintén jól jön az extra motiváció. Ez pedig mindenkinek fontos, hiszen van bennünk valami közös.

Sportos tervek

Idén már részt vettünk a FUTaMÉRŐ Sport és Kulturális Egyesület által szervezett bolondok napi Petörke-völgyi futóversenyen, amely komoly segítség volt abban, hogy teljesíteni tudtuk az idei első Kihívás Hónapját. Ez a sportesemény kiváló bemelegítésként szolgált arra, hogy felkészüljünk azokra a versenyekre, amelyek beleszámítanak az Év Legsportosabb Munkahelye kihívásba.

A következő sportrendezvényre sem kellett sokat várni, hiszen április 30-án a Tour de Hongrie egyik előeseményeként került megrendezésre a Tour de Deseda. A tókerülő kilométergyűjtő kerékpáros megmérettetésen a Precognox csapata a 2. helyet szerezte meg, méghozzá 12 környi tekeréssel a Deseda körül. A kiváló helyezés elérése kimondottan fontos volt a Díj megszerzése szempontjából, hiszen ez volt az első állomás a négy közül, amelynek eredménye beleszámít a versenybe.

A második ilyen rendezvény a Futókörök napja volt, ahol lehetett gyűjteni a kilométereket és a jó eredményeket, így magától értetődő volt az eseményen történő részvételünk. A versenyt 25 különböző helyszínen bonyolították le a szervezők. Kaposváron a Cseri Park 1000 méteres futókörén lehetett gyűjteni a pontokat. A versenyre 2023. május 21-én került sor. Az esemény szervezői a helyszínen átvehető chipek segítségével tudták mérni az indulók idejét, illetve az általuk megtett távot is.
A kaposvári futók (732 nevező) nagyon aktívak voltak, hiszen a helyszínek rangsorában második helyezést értek el 6333 km-es eredménnyel, míg 12 fős csapatunk 134 teljesített kilométerrel büszkélkedhetett.

A versenykiírás harmadik állomása a június 17-i eXtremeMan triatlon céges váltó lesz, de természetesen az idei esztendőben is a DUMA, azaz a 9. Deseda UltraMaraton 252 km-es Futóverseny és Kerékpártúra jelenti majd a legnagyobb kihívást. A korábbi évek teljesítménye alapján 2023-ban is jó eredményben és helyezésben reménykedünk.

Két keréken Kaposváron

Kaposváron egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a biciklizés népszerűsítésére. A kerékpározás szerelmesei a 2022 Év Kerékpárútja címet elnyerő, a Deseda-tavat megkerülő kerékpárút mellett a városban is egyre több helyen közlekedhetnek a számukra kialakított sávokon. Emellett olyan kezdeményezések is kimondottan sikeresek, mint a Bringás reggeli.

Jól tudjuk persze, hogy a sportban a jó eredmény mellett a részvétel a legfontosabb, és ennek szellemében vágunk neki a leendő versenyeknek. Abban pedig biztosak vagyunk, hogy remek és hasznos lesz az együtt töltött idő. És ki tudja, talán az Év Legsportosabb Munkahelye díjjal is gazdagodni fogunk.

Csatlakozz Te is hozzánk!

Te is szívesen sportolsz, mozogsz? Még a programozásban is jó vagy? Akkor feltétlenül érdemes megnézned állásajánlatainkat!