Hatékony vállalati keresés a gyakorlatban

vállalati keresés, Precognox

Mi az a vállalati keresés?

A vállalati keresés azon folyamatok összessége, amely során a vállalkozás munkatársai információk után kutatnak a céges adatvagyonban. Minél nagyobb az adatmennyiség és minél szerteágazóbb a tárolásuk helye, annál időigényesebb a keresési folyamat.

Videónkból megtudhatja, hogyan működik a hatékony vállalati keresés:

Miért fontos a vállalati keresés a cég életében?

Amennyiben nem áll rendelkezésre a cégen belül olyan megoldás, amellyel hatékonyan megoldható a keresés, akkor ez az adatmennyiség folyamatos növekedése miatt előbb-utóbb a produktivitás csökkenéséhez vezet. Ilyenkor válik szükségessé egy intelligens keresőmegoldás alkalmazása.

Milyen előnyei vannak az intelligens vállalati keresésnek?

Egy intelligens vállalati kereső bevezetésével a szöveges tartalmak és adatok gyorsan és egyszerűen megtalálhatóak, köszönhetően a megoldás speciális funkcióinak. Ilyenek például az összetett szűrési lehetőségek, a beépített szinonimaszótár és keresési logelemző vagy a tömeges keresési opció. Mindezek segítségével jelentős munkaidő takarítható meg, mindez kiemelkedő hatékonyság mellett.

TAS Szoveganalitikai Platform, Precognox
a TAS szöveganalitikai platform számos szolgáltatást kínál

Mikor érdemes egyedi megoldást alkalmazni?

A vállalati informatikai közegben számos olyan szoftver és alkalmazás van jelen (tartalomkezelők, tudásmenedzsment, CRM, vállalatirányítási és- email rendszerek, felhő alapú, illetve egyedileg fejlesztett megoldások), amelyek rendelkeznek valamilyen beépített keresőmegoldással. Ezen keresők azonban korlátozott funkcionalitásúak, gyakran csak egyszerű keresést tesznek lehetővé, ezáltal megnehezítve a releváns információk megtalálását. Ráadásul ezek a keresők csak az adott alkalmazáson belül működnek, így minden egyes rendszerben külön-külön kell a lekérdezéseket elvégezni. Amennyiben a cégen belül ez már komoly munkaidő kiesést jelent, akkor mindenképpen érdemes egyedi és valóban hatékony keresőmegoldás után nézni, amely képes a fenti rendszerekben (és az összegyűjtött webes vagy akár a digitalizált szöveges tartalmakban) egyidejűleg elvégezni még a legösszetettebb kereséseket is.

Mely vállalkozások számára hasznos egy intelligens vállalati kereső bevezetése?

Lényegében minden vállalkozás számára hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé egy olyan szofisztikált keresőmotor, mint amilyen a TAS Vállalati kereső. Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen rendszer bevezetése a közép- és nagyvállalati közegben indokolt igazán, de emellett minden olyan vállalkozás számára kiemelkedően hasznos lehet, ahol jelentős a belső, illetve külső céges adatvagyon, nagy a keresési igény vagy gyakoriak az összetett lekérdezést igénylő feladatok. Emellett számos speciális esetben is érdemes mérlegelni egy vállalati kereső bevezetését (ld. alábbi esettanulmányunkat).

Több mint keresés

Tudta, hogy a
TAS szöveganalitikai platform számos testreszabható megoldást kínál a szövegbányászat és az intelligens keresés területén?

Keressen globálisan!

A globalizáció korszakában a korábban független cégek összeolvadásával vállalatóriások jönnek létre. A vállalati fúziók esetében pedig hatalmas kihívást jelent az egyes cégek informatikai-, adattároló- és szoftvermegoldásainak összehangolása. Gondoljunk csak bele, hogy már egy céget tekintetbe véve is hány különböző megoldás kerül alkalmazásra. Ezek átjárhatatlansága pedig szinte lehetetlenné teszi a hatékony információgyűjtést, különösképpen több cég fúziója esetén.

Az intelligens vállalati keresés ilyen esetekben is komoly megoldást jelenthet, hiszen alkalmazásával lehetővé válik, hogy a számos eltérő rendszerből célzottan és hatékonyan nyerjünk ki információt.

Hogyan dönthető el, hogy megéri-e egy intelligens vállalati kereső bevezetése?

Egy átlagos irodai alkalmazott a munkaidejének akár a 20%-át is információkereséssel tölti és teszi mindezt úgy, hogy gyakran 8-10 különböző lekérdezést is lefuttat, mire hozzáfér egy-egy releváns tartalomhoz. Bizonyos esetekben még így sem lesz sikeres az adott keresési folyamat, amelynek számos oka lehet: elgépelés, helytelen keresési kifejezés használata vagy akár hozzáférési jogosultság hiánya. Mindez egy olyan vállalati közegben, ahol több száz vagy akár több ezer ember is dolgozik, jelentős időkiesést generál. Ezzel ellentétben az intelligens vállalati keresőszoftver csökkenti a szükséges információk megtalálására fordított időt, nagyobb időmennyiséget biztosítva a magasabb hozzáadott értékű feladatok elvégzésére.

Sokat veszíthetnek a cégek a modern technológia mellőzésével

Az optikai karakterfelismerés területén partnerünk, az ABBYY kutatása alapján a munkavállalók 92 százaléka egy teljes munkanapot is veszít hetente a vállalati dokumentumokban történő kutatással.

Az olyan megoldások alkalmazásával, mint a TAS Vállalati kereső sokkal hatékonyabbá tehető a keresési folyamat és emellett csökkenthető  az alkalmazottak leterheltsége is.

Önt is zavarja, hogy nem tud hatékonyan keresni a vállalati adatvagyonban? Jelentős munkaidő kiesést okoz a cégen belül az információk utáni kutatás? Akkor mindenképpen érdemes elgondolkodni egy intelligens vállalati kereső bevezetéséről!