Hol éri meg jobban dolgozni? És lakni?

, Precognox

A fővárosi elszabadult ingatlan és albérlet árak miatt ma már egyre kevésbé éri meg Budapestre költözni egy jó állás miatt.

Lássuk a számokat!

Jelenleg egy fővárosi albérlet (40-55 nm között) bérleti díja havi 150-220.000 Ft, mindez egy vidéki nagyvárosban (Kaposvár) nagyjából 50-80.000.- Ft költséget jelent havonta. Amennyiben vásárolni szeretnénk, akkor érdemes megnézni a hasonló paraméterekkel rendelkező ingatlanok árát is. A budapesti árak a nagyobb ingatlanportálok hirdetései alapján 25 –35 millió forint közötti árat mutatnak, hasonló adottságú kaposvári ingatlanhoz 11-16 millió forint között juthatunk hozzá. Kaposvár vonzáskörzetében pedig ezek az árak még alacsonyabbak. Érthető, hogy egyre többen keresnek vidéki ingatlant.

, Precognox

Ingatlanpiaci keresések száma 2020.03.02. – 05.04. Forrás: ingatlan.com, Keleti József előadása 05.14-én a TRUST Summit rendezvényen

Könnyen belátható, hogy a magasabb havi kiadások mellett is jóval több időt kell ahhoz dolgozni, hogy egy saját tulajdonú ingatlant tudjunk vásárolni a fővárosban.

Ezen felül fontos azt is figyelembe venni, hogy Kaposvár esetén legyen szó akár belvárosi, akár az agglomerációban található ingatlanról, minden esetben 5-20 perc alatti utazási idővel lehet számolni az otthon és a munkahely között. Ez a fővárosban akár 1-1,5 óra is lehet alkalmanként. Így jóval kevesebb idő marad a magánéletre.

, Precognox

Természetesen a magasabb fizetések a főváros mellett szólnak, mégis a nyugodtabb körülmények, a természet közelsége és a gyermekes családok számára ideálisabb környezet akár vonzóbbá is teheti az életet egy közepes méretű vidéki városban.

Arról, hogy milyen is az élet Budapesten és Kaposváron, bővebben olvashat kollégánkkal készült interjúnkban.

Milyen lehet a munka és a hobbi kapcsolata Kaposváron? Erről ITT olvashat.

A nyitott pozícióink megtalálhatóak a Karrierinformáció menüpont alatt.