Idén is indult csapatunk a Deseda Ultramaratonon

, Precognox

Augusztus 12-13-án a III. Deseda Ultramaratonon részt vett 12 fős vegyes csapatunk. Ez Magyarország egyetlen 252 km-es (36 órás) futóversenye. A verseny útvonala a Deseda tó partján kialakított 14 km-es kerékpárúton halad, a táv 18 kör, mely 6 Maratonnak felel meg. Az úttest burkolata 12 km-en új aszfalt, 2 km-en erdei aprókavicsos út. Minden időjárási körülmény mellett jól futható. Az útvonal zömében sík, kettő komolyabb, de nem hosszú emelkedővel nehezítve. A távot futóink 24 óra 41 perc alatt teljesítették, ezzel a céges csapatok között a hetedik helyen végezve.

Az időjárás kedvezően alakult a versenyt megelőző napok kánikulájához képest, a 25 Celsius fokos hőmérséklet kellemes futóidőnek bizonyult. Az idei versenyre egyedi pólóval is készültünk versenyzőink számára.

, Precognox

„A váltó tagjaként futottam le életem első fél maratoni távját, 22km-t. Bár a verseny előtti egyik hétvégén futottunk egy próbakört Ágiékkal, a versenyen úgy izgultam, hogy azt hittem, felmondják a szolgálatot a lábaim. De a kollégák biztatása, és az, ahogyan egymást motiváltuk, arra sarkallt, hogy minden erőmet összeszedjem a csapatért. Az első körnél csak az járt a fejemben, hogy hasonló jó időt fussak, mint Karesz, akit váltottam. Mikor meghallottam az időmet, nem akartam hinni a fülemnek. De talán még ennél is boldogabb voltam, amikor Gabi, a befutónk, rengeteget javítva az előző köridején, felbukkant az utolsó kilométeren és együtt futott célba az egész csapat.

A közös élmények, izgalmak és a futás iránti lelkesedés összekovácsolt minket. A 252. kilométer végén már azt tervezgettük, milyen stratégiával indulunk a jövő évi Desedán – természetesen ismét a Precognox színeiben.” – Putz Orsolya