Kapcsolatépítés az USA-ban, 3. rész

kapcsolatépítés, Precognox

Folytatjuk beszámolónkat technológiai vezetőnk tengerentúli kapcsolatépítő útjáról, melynek korábbi állomásairól Kapcsolatépítés az USA-ban, 1. rész és a Kapcsolatépítés az USA-ban 2. rész című cikkünkben írtunk.

Kötetlen beszélgetés a Generative AI és az NLP újdonságairól

A Charlotte Bots and AI Meetup csoport 937 főt számlál. A közösség szervezésében egy olyan kötetlen találkozón vett részt technológia vezetőnk, ahol egyaránt megjelentek a kisebb-, illetve a nagyobb cégek képviselői, szakemberei.

A találkozón szóba kerültek a nagy nyelvi modellek és azok alkalmazásai (a résztvevők többek között chatbotokban
is beszélgettek), illetve azon, mesterséges intelligencián alapuló megoldások, mint az OpenAI által fejlesztett ChatGPT,
illetve ezek integrációja. Az is kiderült, hogy ezen megoldások megjelenése után már nagyon rövid időn belül számos
cég bátran kezdett el kísérletezni azzal, hogyan tehetnék még ily módon fejlettebbé szoftvertermékeiket.
A bemutatókkal egybekötött rendezvényen szóba kerültek a közelgő újítások, a nagy nyelvi modellek felhasználási területei, emellett a jelenlévők megismerkedhettek a legújabb AI, NLP és ML eszközökkel is.

kapcsolatépítés, Precognox

Betekintés a nonprofit szervezetek világába

Vállalkozásunk életében is fontos szerepet játszik a társadalmi szerepvállalás, így kézenfekvő volt, hogy betekintést kaphassunk egy tengerentúli nonprofit vállalkozás működésébe. A Lions Services vakokat és gyengénlátókat foglalkoztató cégként speciálisan átalakított gépekkel gyárt különböző, varrást igénylő használati eszközöket.

kapcsolatépítés, Precognox

Kapcsolatépítés helyi fejlesztőkkel és IT szakemberekkel

A Charlotte Java User Group szervezésében került megrendezésre az a kapcsolatépítéssel egybekötött kötetlen találkozó, ahol bemutatásra került az OpenTelemetry megoldása és annak elosztott architektúrák esetén történő alkalmazásának előnyei.

Az előadás után lehetőség nyílt összeismerkedni és eszmét cserélni a helyi szoftverfejlesztőkkel.

Kapcsolatépítés Európában

Az elmúlt időszakban számos nemzetközi rendezvényen képviseltettük magunkat, Ezek az események kiváló alkalmat jelentettek a kapcsolatépítésre és egyúttal a nemzetközi trendek követésére is. Ilyen volt többek között a májusi London Business Trip elnevezésű, kétnapos kapcsolatépítő fórum és előadás sorozat, melynek célja a magyarországi vállalkozások egyesült királyságbeli piacra lépésének elősegítése volt. Ezt megelőzően pedig részt vettünk a Göteborgban megrendezésre került Lindholmen Software Development Day-en.

kapcsolatépítés, Precognox

ChatGPT és ami utána következik

A Kingsmen Software, mint AI consultancy cég szervezte meg azt az előadásokkal színesített rendezvényt, amelynek a cég központja adott otthont. A kezdő előadás a AI megoldások jelenlegi képességeiről, a várható trendekről és etikai kérdésekről, veszélyeiről szólt. A témák között szerepelt többek között az, hogyan áll a piac a mesterséges intelligencia fellhasználását tekintve, hogyan jutottak el a cégek idáig, illetve melyek a jelenlegi és jövőbeli veszélyek az AI tekintetében.

Ezek után majd a Kingsmen CEO-ja beszélt a Generative AI valós üzleti kihívásokra alkalmazható, gyakorlati megoldásairól. Az előadások után lehetőség nyílt a közönséget képező szakértőkkel és az üzleti alkalmazásban érdekelt helyi vállalkozókkal történő megismerkedésre és egyeztetésre.

Közös pontok

A Kingsmen egy olyan szoftverszállító stúdió, amelynek ügyfelei között egyaránt megtalálhatóak az USA legnagyobb pénzintézetei, illetve feltörekvő startupok is, amelyek üzleti vízióját segít a cég AI megoldásokkal támogatni és megvalósítani. Ez is egy olyan közös pont cégünk és a rendezvény házigazdája között, amely miatt mindenképpen érdemes volt velük találkozni.
A Kingsmen is számos olyan megoldást kínál, amelyek közvetlen üzleti célok megvalósítására alkalmazhatóak. Ilyen megoldásokat vállalkozásunk is kínál, többek között olyan intelligens vállalati keresőt, amelytől kérdéseinken keresztül közvetlenül kaphatunk válaszokat.

kapcsolatépítés, Precognox


A fenti események mind-mind fontos állomásai voltak a tengerentúli kapcsolatépítést célzó üzleti programunknak. Következő (utolsó) cikkünkben hamarosan bemutatjuk Karesz USA programjának utolsó történéseit is.