Kaposvári Startup Meetup

, Precognox

Novemberben második alkalommal került megrendezésre az INPUT Program és a Precognox szervezésében a Kaposvári Startup Meetup, ahol a helyi startup közösség ismét megmutathatta magát a szoftverfejlesztő meetup közönségének. Elsőként Kovács Márton, az INPUT startup koordinátora mutatta be a Program aktualitásait, többek között, hogy a 2016-os indulás óta milyen újdonságokkal szolgálnak startupoknak, valamint mentoroknak hazai és nemzetközi vonalon egyaránt. A kaposvári ökoszisztéma is szép fejlődésen megy keresztül, hiszen az új ötletgazdák és mentorok száma folyamatosan növekszik. A helyi partnerek bevonásával kiemelt figyelem hárul a startupokra, valamint az innovációra. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2019-ben két kerekasztal beszélgetés is megszervezésre került Kaposváron.

, Precognox

Kovács Márton, az INPUT startup koordinátora vezeti fel a Meetup-ot

Az est második előadója Stirling Dániel szakdolgozati témáját mutatta be a megjelenteknek, mely a magyar startup ökoszisztéma kérdéseivel foglalkozott. Megismerhettük a jó gyakorlatokat, illetve azokat a sarokpontokat, melyek elengedhetetlenek egy működőképes startup ökoszisztémához.

, Precognox

Stirling Dániel Magyarország Startup ökoszisztémájáról beszél

Végül Haraszti Péter Alex a Steadpulse ötletgazdája prezentálta a jövő egyedi közösségi média felületét. Előadása során megismerhették, hogy miben különbözteti meg magát a versenytársaktól és milyen plusz funkciókkal rendelkezik a platform, mely életképessé teheti a megvalósítás során.

, Precognox

Haraszti Péter Alex mutatja be a SteadPulse-t

Az előadásokat természetesen az elmaradhatatlan networking követte, ahol a résztvevők megoszthatták egymással a tapasztalataikat, élményeiket.

Az este egyértelműen bebizonyította, hogy a jövőben is szükség van még ehhez hasonló eseményekre a helyi közösségben.

Ezúton is köszönjük az előadóknak a prezentációkat, az INPUT-nak pedig a szervezést!