Lányok napja április 27-én csütörtökön a Precognoxnál

, Precognox

Lányok napi rendezvényünk célja, hogy megszólítsuk a fiatal lányokat: itt a helyetek az informatikában! Elsősorban a pályaválasztás előtt állókat, de minden más korosztályt szívesen látunk. Az általunk meghírdetett eseményekre a lányok április 19-ig jelentkezhetnek a lanyoknapja.hu oldalon keresztül. Programjaink:

Délelőtti program

11:00 érkezés és köszöntés
11:10 női programozónk üdvözli a lányokat, és mesél nekik a munkájáról, és arról, hogyan és miért is lett informatikus
11:30 női tesztelőnk üdvözli a lányokat, és mesél nekik a munkájáról, és arról, milyenek a hétköznapok egy ilyen közegben
11:50 kérdések és válaszok
12:10 megvendégeljük a lányokat, kötetlen beszélgetés

Jelentkezés: Lányok napja a Precognoxnál – délelőtti program

Délutáni program

16:00 érkezés és köszöntés
16:10 női programozónk üdvözli a lányokat, és mesél nekik a munkájáról, és arról, hogyan és miért is lett informatikus
16:30 női tesztelőnk üdvözli a lányokat, és mesél nekik a munkájáról, és arról, milyenek a hétköznapok egy ilyen közegben
16:50 kérdések és válaszok
17:10 megvendégeljük a lányokat, kötetlen beszélgetés

Jelentkezés: Lányok napja a Precognoxnál – délutáni program

Nagy szükség van az informatika terén a képzett munkaerőre, mind férfi, mind női programozókra. Ma már az élet rengeteg területén dolgoznak nők olyan munkakörökben is, ahol régen ez elképzelhetetlen lett volna: katonaként, rendőrként, műszerészként, matematikusként, természettudományi professzorként, különféle vállalatok vezetői posztjain. Ám ez a pálya még meghódítatlan terület, szinte csak fiúk választják, annak ellenére, hogy sok potenciális programozó lenne a lányok közt is. Ezen az arányon szeretnénk javítani, és egy pozitív változást elindítani. QA csapatunk néhány tagja látható a képen.

Igaz, nőként sem annyira vonzó, hogy egész nap egy gép előtt üljön valaki. Mert a többség általában csak ennyit lát az egész informatikai munkából, plusz azt, hogy pár kocka srác mennyire imád ezzel foglalkozni. Mi szeretnénk rámutatni, milyen sokszínű ez a világ, hogy mennyi hasznos dolgot készíthetnek el a lányok is a programozással, és milyen sok izgalmas projektben vehetnek részt. Mert azok a készségek, amelyekre szükség van ebben a szakmában nem nem-függők: kiváló logikai gondolkodás, remek problémamegoldó képesség, szorgalom, kitartás, és a dolgok kreatív megközelítése. Persze ugyanígy fontos a nyitottság és a tanulási vágy is, hiszen ez egy folyamatosan fejlődő és változó szakma.

Érdemes elolvasni annak a magyar bölcsész lánynak a történetét, aki végül programozó lett:
Így lesz egy szabad bölcsész lányból menő Python programozó
Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje is ehhez kapcsolódik: http://skool.org.hu/
Jelentkezés: Lányok napja a Precognoxnál – délelőtti program

Jelentkezés: Lányok napja a Precognoxnál – délutáni program