Lego robotot nyert a Közgaz

, Precognox

A Codeweek, azaz a Kódolás hete idén október 15 és 21 közt negyedszerre került megrendezésre az Európa Uniós tagállamokban, így hazánkban is. Több millióan vettek részt az erre a hétre tervezett eseményeken, nem csak gyerekek, de felnőttek is.

A Precognox fejlesztői közül többen vállalták, hogy a kaposvári iskolákban igény szerint órát, műhelyfoglalkozást tartanak. Informatikai cégként fontos számunkra, hogy a jövő szakembereit a pálya felé vonzzuk, és minél több diákkal megkedveltessük a kódolás, programozás nem is annyira rejtélyes világát. Az általunk meghirdetett Codeweek esemény, amivel a nemzetközi programhéthez csatlakoztunk: Programozásról iskoláknak

Hogy a diákokat és a tanárokat motiváljuk, felajánlottunk egy programozható Lego robotot, amt oktatási célokra remekül lehet használni. Hat iskolából érkezett felkérés, amelyekben összesen 16 órát, foglalkozást és előadást tartottunk városszerte. Ezek:

  • Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola – 8 óra; Szervező tanár: Teveli Róbert, az órákat Németh Gábor, Ferenczy Péter és Babcsány Péter fejlesztőink tartották.
  • Táncsics Mihály Gimnázium – 3 óra (2 óra és egy pályaorientációs előadás); Szervező tanár: Biczó Bea és Kovács Ágnes, az órákat Németh Gábor és Babcsány Péter fejlesztők, a pályaorientációs előadást pedig Jóföldi Endre cégvezető tartotta.
  • Honvéd utcai tagiskola – 2 óra; Szervező tanár: Varga Éva, az órákat Bors Bence és Németh Gábor fejlesztőink tartották
  • További egy-egy órát tartottunk a Református és a Katolikus Gimnáziumban, a Duráczky iskola pedig saját Codeweek eseményt szervezett.

2016-ban a Lego robot díjat a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola nyerte, és az átadásra november 16.-án szerdán került sor. Az eseményről a sajtó is beszámolt.

KaposvárMost – Lego robotot nyertek a Közgazosok

Gratulálunk minden résztvevőnek, aktív tanárnak és diáknak, és sok sikert kívánunk a további munkához, tanuláshoz!