Már elérhető az ingyenes agráriumi kereső

, Precognox

Korábbi blogcikkünkben már bemutattuk azt a projektet, amelynek keretében egy új, intelligens keresőmegoldás segíti az agráriumi kutatómunkát.

Köszönhetően annak, hogy a projekt második fázisa is megvalósult, a kereső mostantól bárki számára ingyenesen elérhető vált. Természetesen a megoldás főként az agráriumban dolgozó szakemberek számára jelent komoly segítséget, de egyúttal a téma iránt érdeklődők tájékozódását is megkönnyíti.

A naprakész tartalmat garantálja, hogy az elérhető szakmai cikkek gyűjtése a forrásokból folyamatos. Mára már több mint 15000 szakmai tartalom került összegyűjtésre és vált így kereshetővé.

, Precognox

Az agráriumban dolgozó szakemberek számára kimondottan hasznos kereső az Agri-food oldalán elérhető el. A keresendő kifejezés keresőmezőbe történő beírása és a nagyító (vagy az Enter gomb) megnyomása után a felhasználó átirányításra kerül az összetett keresőfelületre, ahonnan tetszőleges számú új keresést is indíthat.

Az összetett keresőmegoldás számos funkcióval segíti a releváns információk könnyebb megtalálását. A találatok szűkíthetőek például forrás, szerző, kategória, címke vagy éppen megjelenési dátum szerint. A sorba rendezés is történhet több kiválasztható opció (dátum, relevancia, cím) alapján. A kezelőfelületen összetett keresések is összeállíthatóak, akár több keresési kifejezés és relációjuk megadásával.

A találatoknál rövid betekintést kap a felhasználó a cikkel kapcsolatos főbb információkról (szerző, dátum, forrás). A cikk címére kattintva pedig azonnal elérhetővé válik az eredeti tartalom.

A keresőfelület a Precognox szöveganalitikai rendszerének részét képező TAS Vállalati kereső integrálásával valósult meg. Tudjon meg többet a vállalati keresésről!

Releváns szakmai tartalmak

A keresőfeleten a felhasználók jelenleg 20 adatforrásból gyűjtött publikációk között kereshetnek. Az adatgyűjtési folyamatot – a szakmai tartalmak összegyűjtését – a betanítási folyamat lezárultával mára már a MATE Kaposvári Campus-án dolgozó érintett szakemberek képesek saját maguk elvégezni. A folyamatos adatgyűjtés a Precognox által fejlesztett TAS Data Collector segítségével valósul meg.