Mesterséges intelligencia segíti a Járókelőt

, Precognox

A Járókelő oldalára egyre több bejelentés érkezik, és szerencsére a bejelentésekkel foglalkozó szervezetek is egyre aktívabbak, ezért fontos számukra visszajelzést adni. Az oldalon régóta lehet értékelni a válaszokat hasznosságuk szerint, de egy-egy ügyre viszonylag kevés szavazat érkezik. Új fejlesztésünk lehetővé teszi, hogy azonnal visszacsatolást adjunk, ezzel is segítve az üggyel foglalkozókat. Mától minden ügykezelés egy úgynevezett Megoldópontszámot kap, ami kifejezi, hogy mennyire volt jó az eljárás minősége.

Hogy tanult?

A Járókelőre beérkezett válaszok egy halmazát a Precognox annotátorai és a Járókelő önkéntesei értékelték. Ezt a tanító adathalmazt használtuk osztályozó algoritmusunk betanítására, ami a gépi tanulás során többek között arra figyel, hogy használt-e a válaszadó udvariassági formulákat, milyen gyorsan érkezett a válasz, mennyire hosszú az írás és mennyire bonyolult nyelvezetű.

Az osztályozás az élet része

Az osztályozás, vagy klasszifikáció az egyik leggyakoribb probléma manapság a marketingtől az egészségügyig az élet minden területén, hiszen az internetnek hála rengeteg adat ömlik mindenkire; emailek, cikkek, bejegyzések, válaszok, képek, stb. Az automatikus osztályozás előtt álló legnagyobb akadály általában az, hogy nincs megfelelő tanító adathalmaz, a második leggyakoribb nehézség pedig, hogy az egyes osztályokba tartozó, már felcímkézett elemek száma nem kiegyenlített.

A Precognox egyedi megoldása az adatok felcímkézésének megtervezésétől, a megfelelő tanító adathalmaz kialakításán át a betanított algoritmus szoftveres szolgáltatásba ágyazásáig végig kíséri ezt a folyamatot.

Szívesen segítünk hasonló problémád megoldásában, ha van kérdésed, keress bennünket emailben vagy telefonon.