Miért fontos a vállalati szintű keresőmotor alkalmazása?

, Precognox

Mi az a vállalati keresés?

Az üzleti vállalkozásokkal kapcsolatos információk akár több millió dokumentumban, e-mailben, weboldalon találhatóak. Az információkeresés egyre növekvő kihívássá válik a cégek és az alkalmazottak számára, mivel az információk kutatását az egyes rendszerekben külön-külön kell elvégezni. A vállalati szintű, alkalmazásokon átnyúló vállalati keresés erre kínál megoldást, mivel minimálisra csökkenti az információkereséshez szükséges időt.

Melyek a vállalati keresés előnyei?

A vállalati keresés számtalan előnnyel jár, ezek:

 • az összes információ egy helyen kereshető
 • a keresőmotor pillanatokon belül biztosítja a várt találatokat
 • keresési funkciók rugalmasan adaptálhatóak a megrendelő igényeihez
 • a találatok szűrhetőek és sorba rendezhetőek
 • egészen összetett keresések is összeállíthatóak, akár tömeges keresések is végrehajthatóak
 • az entitások külön kereshetőek, a névkeresést pedig fejlett névazonosítás segíti
 • akár email-ek tartalmában is lehetséges a keresés
 • korábban nem kereshető tartalmakban (szkennelt képfájlok, pdf-ek) is lehetséges a keresés

A képfájlokban történő keresésről bővebben a Felejtse el a papír alapú keresést cikkünkben írtunk.

 • a keresések visszaellenőrizhetőek
 • a dokumentumszintű hozzáférési jogok beállíthatóak
 • a megoldás integrálható a dokumentumkezelő és CRM rendszerekkel és a Business Intelligence eszközökkel
 • közös tudásmenedzsment is létrehozható
 • a keresőfelület a vállalat arculatához igazítható

Milyen plusz lehetőségek kapcsolódnak a vállalati kereséshez?

Mivel az üzleti keresési folyamatok nem kizárólag a tartalmak felkutatásáról szólnak, ezért léteznek a vállalati keresőmotorhoz kapcsolódó további szolgáltatások is, ilyenek például a loganalízáló vagy a szókapcsolati szótár (tezaurusz).

Hogyan is működik egy hatékony vállalati kereső?

A TAS Vállalati keresőről készült videónk segítségével percek alatt megtudhatja, hogy miért hasznos megoldás egy saját, cégen belüli keresőmotor.

Gazdaságossági szempontok

Egy modern, intelligens vállalati kereső hatékonyan támogatja minden terület munkavégzését. Az eddig információkereséssel töltött idő lerövidül, a munkatársak pedig sokkal könnyebben hozzáférhetnek a tartalmakhoz,legyen szó szerződésekről, formanyomtatványokról, kimutatásokról, GDPR szabályzatról, kapcsolódó hatályos törvényekről és rendelkezésekről vagy akár szakmai cikkekről.
A dolgozók közötti együttműködés előmozdítása pedig lehetséges a legfrissebb tartalmak (pl.: kutatási eredmények, előírás változások, naponta frissülő információk) megosztása révén.

Mely szektorok számára lehet fontos a vállalati kereső alkalmazása?

Általánosságban elmondható, hogy a vállalati keresőre olyan vállalkozásoknak és szervezeteknek van szüksége, amelyek nagy mennyiségű adattal rendelkeznek és ezen tartalmak több adatforrásban állnak rendelkezésre, illetve ezen adatok között gyakran kell keresni. Ez több szektor részvevőinek esetében is elmondható (bankok, iparvállalatok, állami szervezetek, tudományos intézetek, levéltárak), éppen ezért a megfelelő vállalati kereső egyrészt témafüggetlen, másrészt olyan kiegészítő szolgáltatásokkal – például beépített szakmai szókapcsolati szótár (tezaurusz) – is rendelkezik, melyekkel az adott terület sajátos igényeit is kiszolgálja.

Kifinomult megoldás a vállalati keresésre

A TAS Vállalati kereső olyan keresőmotor, amely a fent említett előnyök biztosításával hatékony és kényelmes megoldást jelent a vállalat összes dolgozója számára, hogy gyorsan és egyszerűen hozzáférjen a vállalati információkhoz. Ezáltal az eddig információkereséssel töltött idő más munkafolyamatokhoz csoportosítható át. Könnyen belátható, hogy minél több munkatárs használja a keresőmotort, annál több az így megtakarított idő. Éppen ezért kiemelkedő fontosságú a vállalat életében egy intelligens keresőmotor alkalmazása.