Nagy elismerés, nagyobb felelősség

, Precognox

Az Év Kaposvári Munkáltatója lettünk

A folyamatos fejlődésre, a környezetünk megóvására, a helyi közösség és az oktatás támogatására való törekvésünk mind-mind a vállalati kultúránk része. Ennek is köszönhetően abban a megtiszteltetésben lett részünk, hogy az idei esztendőben vállalkozásunk kapta az Év Munkáltatója Kaposváron Díjat.
Az elismerést Szita Károly, Kaposvár polgármestere hivatalos díjátadón nyújtotta át.

, Precognox

Rendkívüli módon büszkék vagyunk erre az elismerésre, amely jelzi, hogy jó úton járunk. De pontosan tudjuk azt is, hogy mindez nagyobb felelősséget is ró ránk a környezetünkre gyakorolt hatásunk tekintetében.

Köszönjük a helyi sajtó képviselőinek az eseményről készült tudósításokat!

az alábbi fotókat pedig köszönjük Luthár Kristóf Péternek!

Nagyobb felelősség, még nagyobb célok

Évek óta elkötelezett támogatói vagyunk a helyi informatika oktatásnak. Az olyan kezdeményezéseink, mint a Modernebb eszközök, modernebb oktatás, illetve a Somogy megye Év Informatika Tanára pályázataink vagy akár a Kódolás Órája verseny egytől-egyik azt a célt szolgálták, hogy a megyei tanintézményekben javulhasson az oktatás színvonala. Az Év Kaposvári Munkáltatójaként úgy érezzük, hogy az elkövetkezendő évben a nagyobb felelősséghez nagyobb célokat kell kitűznünk. Ez a cél pedig nem is lehet más mint, hogy még több iskola részesülhessen támogatásban.

Segítség az informatika tanároknak

Az oktatás és ezen belül is az iskolai informatikai képzések számos kihívással szembesülnek. Éppen ezért célkitűzésünk, hogy támogassuk a Somogy megyei informatika tanárokat, akik Kihívások és lehetőségek az informatika oktatásban című cikkünkből többet is megtudhatnak arról, hogyan állunk a rendelkezésükre.

Közösen sikerülhet

Mi is az a cél, amit 2023-ban szeretnénk elérni? Röviden szólva: 10 millió célunk van. Egészen pontos ez egy célösszeg, amit szeretnénk, hogy a Somogy megyei iskolák informatikai fejlesztésére legyen fordítva. Felmerül a kérdés, hogyan valósítható ez meg? A számok tekintetében egyszerűen: a 2023-as Év Informatika Tanára versenyt anyagilag támogató cégek felajánlásait 2.500.000.- Ft erejéig vállalkozásunk megduplázza. Ez így már önmagában is komoly összeg. A közös cél, tehát a 10 millió forint összegyűjtéséhez pedig a helyi önkormányzatok támogatását kérjük, vagyis, hogy a vállalkozások által az ő településükön működő iskola számára felajánlott támogatást duplázzák meg. Erről a célkitűzésünkről és kezdeményezésünkről Kaposvár polgármesterét is tájékoztattuk az Év Munkáltatója Díjátadó során.

Mit jelenthet 10 millió forint

Többek között azt, hogy akár 20 Somogy megyei iskola is nyertese lehet a jövő évi versenyünknek. Ez pedig azt jelentené, hogy a sikeresen pályázó tanintézmények egyenként 500.000.- Ft összegig gazdagodnának oktatást segítő informatikai eszközökkel és szoftverekkel, melyeket természetesen ők maguk választhatnak ki. Gondoljunk csak bele: van olyan általános- vagy középiskola a megyében, ahol ne jönne jól egy oktatórobot, egy drón, egy projektor, egy okostábla vagy más informatikai eszköz? A fenti összeg pedig azt jelentené, hogy nagyon sok iskolában lehet javítani majd az eszközparkot, amely alapvetően fontos a minőségi és innovatív oktatás megvalósításához.

, Precognox
a Honvéd utcai általános iskola igazi nyertese volt korábbi pályázatainknak: 2021-ben új SSD-kel, 2022-ben pedig 8 új monitorral fejleszthették az informatika termet

Így nyerünk közösen

Szeretnénk megköszönni mindazok munkáját és támogatását, akik hozzájárultak ahhoz, hogy az Év Munkáltató Kaposváron Díjat vállalkozásunk kapja meg! Bízunk benne, hogy a Díjnak köszönhetően olyan új lehetőségek nyílnak majd meg, amelyek segítenek abban, hogy környezetünk és különösképpen a helyi oktatás is nyertese legyen mindennek!

Ez pedig közös feladatunk és felelősségünk.