Vállalati kereső a biztonság szolgálatában

, Precognox

Általában a vállalati keresésről

Mindenki ismeri a keresőmotorokat, ezt jól mutatja az is, hogy ma már szállóigévé vált a ”guglizás” kifejezés, ami annyit tesz: kereséseket hajtunk végre az elérhető tartalmaink között. Egy vállalati kereső esetében olyan testreszabott keresőfelületről beszélhetünk, amely speciálisan az igényeink figyelembevételével került kialakításra. Ezek a speciális igények lehetnek a saját adatbázis kereshetővé tétele, az egyedi találati szűrési lehetőségek, a tömeges keresési opció vagy akár a fejlett entitás felismerés. És itt jön a képbe egy fejlett névazonosítási megoldás.

, Precognox

Névkeresés

Fejlett névazonosítás alatt azt értjük, hogy szöveges tartalmainkból hatékonyan kinyerhetők (és kereshetők) a személynevek, mint entitások. A vállalati kereső felületén természetesen nem kizárólag tökéletes egyezés esetén jelennek meg a névtalálatok, hanem akkor is, ha a keresett nevet hibásan (elgépelve) adtuk meg, vagy kizárólag a becenevet, álnevet ismerjük a beazonosításhoz.

Az említett névkeresési megoldást az amerikai Basis Technology által kifejlesztett Rosette szöveganalitikai platform biztosítja. A cég partnereként és a Rosette eszközök integrátoraként mindig a Basis legújabb termékeit tudjuk használni, amelyek fejlesztésében is részt veszünk.

Korábbi cikkünkben olvashat arról, hogyan menthet életeket egy kimagasló névazonosítási megoldás.

Külön kiemelendő, hogy amennyiben szöveges adataink között az adott személynév idegen nyelven – például cirill betűkkel írva – szerepel, akkor is releváns találatként fog megjelenni a keresési eredmények között. Az integrált névazonosítási megoldásnak köszönhetően a magyar mellett további 17 nyelv is elérhető. Ezek között szerepel az angol, a német, a francia, a spanyol, a portugál, az olasz, az orosz vagy éppen a kínai, a koreai és a japán nyelv.

Nem csak név lehet entitás

A személyneveken túl entitások lehetnek szervezetek, dátumok, helyek, pénznemek, de akár rendszámok vagy bankszámlaszámok is, melyek jellegzetes karakterszámmal és megjelenéssel bírnak. A fejlett és összetett keresőkben – mint a Precognox által készített TAS Vállalati Kereső, amely a Basistech Rosette megoldásait is integrálja – a tartalmainkban akár entitásokra is kereshetünk, vagy éppenséggel szűrhetünk is a találatok között.

, Precognox

Hatékonyan a biztonság szolgálatában

A fentiek alapján könnyen belátható, hogy egy személyek beazonosításával és beléptetésével foglalkozó vállalkozás vagy szervezet (kiemelt Ügyfelünk is ezen a területen tevékenykedik) életében milyen jelentőséggel bír, hogy munkájukat az említett, a világ vezető névazonosítási és entitásfelismerő megoldása segíti, melyet az Egyesült Államok határvédelmi szervezete, a U.S. Customs and Border Protection (CBP) is használ. Immár Magyarországon is jelentős szervezetek választották a TAS szöveganalitikai platform részét képező TAS Vállalati Keresőt, mely a biztonsági szektor  (rend- és határvédelem, igazságszolgáltatás, reptéri- vagy egyéb szigorúan őrzött objektum biztosításával és személyek beléptetésével foglalkozó vállalkozás) mellett más területeken tevékenykedő vállalkozások számára is kiemelkedő, témafüggetlen keresési megoldást kínál.

Fő a biztonság

Tekintetbe véve, hogy a fenti vállalati kereső kimondottan alkalmas biztonsági szolgálatot ellátó szervezetek számára, kiemelten fontos, hogy a Precognox szerepel a biztonsági követelményeknek megfelelt cégek listáján.

Kíváncsi arra, hogyan is működik egy ilyen összetett vállalati kereső?

Tekintse meg a Precognox által fejlesztett TAS Vállalati Keresőt bemutató videót!

Próbálja ki Ön is!

Most Ön is kipróbálhatja a megoldásunkat, a TAS Vállalati Keresőt, melyben összetett kereséseket hajthat végre. A kereshető tartalmakat három blogoldal (a Precognox honlapján megjelenő magyar és angol blogbejegyzések, illetve Keresővilág Blog cikkei) biztosítják. Az összetett keresési felület lehetővé teszi a találatok szűrését és rendezését is. A keresőben magyar és angol kifejezések is megadhatók. A kereső (állítható) nyelvét az Ön böngészőjének nyelvi beállítása határozza meg.
Jó (név)keresést kívánunk!