Elkötelezettségünk a fenntarthatóság iránt

A Földön bekövetkező változások olyan megközelítést igényelnek az emberek és az üzleti szereplők részéről is, amellyel a hosszú távú fenntarthatóság biztosítható.
Vállalkozásunk teljes mértékben elkötelezett a fenntarthatósági célok elérése iránt és ez komoly szerepet játszik üzleti döntéseink meghozatalakor.
Legyen szó szűkebb és tágabb környezetünk vagy egészségünk megóvásáról, partneri kapcsolataink ápolásáról, üzleti folyamatainkról, illetve jótékonysági tevékenységeinkről, azokat a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével tervezzük és valósítjuk meg.

Mit jelent a fenntarthatóság?

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 2015. szeptemberi közgyűlésén a világ országai elfogadták a 2030-ig tartó időszakra vonatkozó fenntartható fejlesztési menetrendet és az ahhoz tartozó 17 fenntartható fejlődési célt. A célok teljesítése lehetőséget ad a világ fenntartható pályára állítására.

Vállalkozásunk a fenntarthatósági céloknak való megfelelés vizsgálatának eredmények alapján “A” jelű vállalati kategóriába tartozik, vagyis “fenntarthatóság szempontjából exportképes”.

, Precognox

Egészség és jólét

A munkahely esetleges egészségkárosító hatását (ülőmunka, nem helyes testtartás okozta
tartásproblémák) ergonómiai szempontból modern eszközökkel, illetve a dolgozók aktivitását, mozgását támogató intézkedésekkel, lehetőségekkel kompenzáljuk, így hozzájárulva az egészség és jólét fenntartható fejlődési célhoz.

, Precognox

Fellépés az éghajlatváltozás ellen

Informatikai vállalkozásként tisztában vagyunk azzal, hogy modern és korszerű megoldásokkal nagy részben kiválthatóak a hagyományos, papír alapú szolgáltatások, ezáltal csökken az ebből eredő környezetterhelés, ami egyúttal komoly fellépés az éghajlatváltozással szemben is.

, Precognox

Szárazföldi ökoszisztémák védelme

Alaptevékenységünk, illetve a papírhasználat mellőzése, vagyis a fakivágások csökkentése hozzájárul a szárazföldi ökosztisztémák védelméhez, mely szorosan kapcsolódik a klímaváltozás elleni küzdelemhez.

További környezeti értékeink társadalmi szerepvállalásunk szerves része.

, Precognox

Partnerség a célok eléréséért

Vállalkozásunk partnerségre törekedve jó kapcsolatot ápol a helyi, illetve külföldi és tengerentúli informatikai informatikai cégekkel, ezáltal hozzájárulva a hosszú távon fenntartható, közös munkavégzéshez, így teljesítve a partnerségre és együttműködésre vonatkozó fenntarthatósági célt.

Tanúsítványaink és díjaink, illetve üzleti kapcsolataink is bizonyítják, hogy vállalkozásunk számára kiemelt jelentőségű a kiváló partneri viszony ápolása.

A fenti célok sikeres eléréséről hivatalos fenntarthatósági elemzéssel és szakvéleménnyel rendelkezünk, amely a Green English közreműködésével készült.

Tevékenységeink a fenntarthatóság érdekében

Az irodai vízhasználatot a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk, támogatjuk a (szűrt) csapvíz fogyasztását a palackozott vízzel szemben.
A szelektív hulladékgyűjtés mellett nagy hangsúlyt fektetünk a hulladékképződés csökkentésére is a papír alapú ügyvitel redukálásával.
Az irodánkat befogadó épület megújuló energiaforrást használ, munkánk során pedig az elérhető legkisebb energiaigényű megoldásokat alkalmazzuk.
Rendszeresen sporttámogatással és tájékoztató előadásokkal segítjük munkatársaink testi- és lelki egészségmegőrzését.
Előnyben részesítjük a környezetkímélőbb utazási formákat, így a gyalogos vagy a tömegközlekedést. Gépjármű használat esetében "sharing system"-et használunk.
A projektek során a legkevesebb utazást igénylő megoldásokat preferáljuk, például digitális kommunikációs csatornák használatát.
, Precognox
, Precognox
, Precognox
, Precognox
, Precognox
, Precognox

A fenntarthatóság érdekében három alappillére építve fejtjük ki tevékenységeinket.