Hogyan lehetsz Szoftverfejlesztő a Precognoxnál?

1. EL KELL KÉSZÍTENI EGY FELVÉTELI PRÓBAFELADATOT

A megoldásodról mindenképpen kapsz visszajelzést, és ha megfelelő minőségű, akkor meghívunk egy személyes találkozóra.

Konkrét fejlesztői gyakorlat nem feltétlenül szükséges a jelentkezéshez, de elvárás, hogy a felvételi próbafeladatra önállóan képes legyél felkészülni.

Ha Java programozónak, vagy senior fejlesztőnek jelentkezel, akkor a próba projekt során Java nyelven kell megoldanod a feladatot, előbb simán parancssorosan, aztán a második részében az eredményt kell megjeleníteni egy webes felületen. A megoldás során használd az általad ismert legegyszerűbb JSP (vagy más Java alapú) technológiát a webalkalmazás elkészítéséhez.

Ha Frontend fejlesztőnek jelentkeznél hozzánk, akkor másik feladatot kapsz, ezt kérlek jelezd, amikor a feladatot kéred. Ebben az esetben Angular vagy ReactJS technológiával kell a feladatot megoldani.

Fejlesztőeszközként a NetBeans-t szoktuk használni, amely tartalmazza a JSP webalkalmazás futtatásához szükséges Tomcat webcontainer-t is. A TypeScript vagy JavaScript alapú frontend készítéséhez inkább WebStorm-ot használunk, javasoljuk ennek 30 napos próba verzióját.

A feladat angolul van leírva, és a megoldáshoz felhasznált idő és a megoldás minősége (clean code alapelvek szerinti programozás) egyaránt mérvadó a pontozáskor. A feladat elkészítése gyakorlattól függően 3-8 órát szokott igénybe venni, igy reggeli időpontot javasolunk a kezdésre.

Munkaidőben, a 82/222-193-as telefonszámon vagy e-mailben Tar Ágnes kolléganőnknek az atar@precognox.com címen jelezd, hogy a felvételi próbafeladatot szeretnéd elkészíteni. Ha hétvégén készítenéd el a feladatot, ezt is vele egyeztesd. Az elkészítési idő attól kezdve számít, amint elküldtük a feladatot számodra.

 

2. ANGOL NYELVI TESZT

A jelentkezés következő lépése, miután sikeresen megcsináltad a próbafeladatot, hogy felmérjük az angoltudásodat is, hiszen azt aktívan használni kell a munkád során. Ehhez jelenleg a Duolingo online tesztjét használjuk. A teszt 50 dolláros költségét kifizetjük azok számára, akik a próbafeladatot megcsinálták.

Ha már korábban (de max 1 éven belül) megcsináltad a tesztet, akkor elég, ha az eredmény linkjét küldöd át.

 

MIT TEHETEK, HA MÉG NEM VAGYOK FELKÉSZÜLVE A PRÓBAFELADATRA?

Ha úgy érzed a tudásod még nem elegendő, nyugodtan készülj fel, mert a jelentkezők elbírálása folyamatosan történik. Nem csak egy embert keresünk, hanem folyamatosan szeretnénk megtalálni a legtehetségesebb fejlesztőket.

Amennyiben szeretnél egy kis segítséget kapni a felkészüléshez, akkor kérésedre küldünk információt az általunk használt technológiákkal foglalkozó kurzusokról, tananyagokról. Ezt Faragó Zoltán kollégánktól kérheted el a zfarago kukac precognox pont com e-mail címen.

Ha felkészültnek érzed magad a feladat megoldására, bátran jelentkezz a megpályázott állásnak megfelelő oldalon. Várunk csapatunkban!

Ha tetszett a cikk kérjük ossza meg másokkal!