TAS News Reader

A TAS News Reader lehetővé teszi tetszőleges, RSS feed-el rendelkező weboldalak (híroldalak) tartalmának összegyűjtését, keresését és feldolgozását.

Mi a TAS News Reader?

A TAS News Reader a TAS Platform szolgáltatása, amelynek segítségével a felhasználó összegyűjtheti a számára releváns, hírértékkel rendelkező online tartalmakat. A megoldással olyan weboldalak tartalmának feldolgozása válik lehetségessé, amelyek RSS feed-el rendelkeznek. A kiválasztott hírtartalmak gyűjtése, keresése és feldolgozása egy kezelőfelületen elvégezhető, így elősegítve a felhasználók számára fontosnak ítélt tartalmakkal (hírek, blogok, fórumok) történő kényelmes munkavégzést.

A TAS News Reader előnyei

A TAS News Reader használatával biztosan nem marad le a hírekről és a releváns internetes tartalmakról, hiszen a megoldás alkalmazásával az összegyűjtött cikkekkel és egyéb publikációkkal történő – akár csoportos – munkavégzés rendkívül egyszerűen megvalósítható. A kapcsolódó szolgáltatások által pedig olyan valóban intelligens kereső- és kezelőfelület áll a felhasználó(k) rendelkezésére, amelynek segítségével kimagasló hatékonysággal dolgozhatóak fel a gyűjtött tartalmak.

Kinek hasznos a szolgáltatás?

A TAS News Reader kimondottan hasznos mindazon felhasználók számára, akiknek a szakterületén bizonyos (akár tematikus) híroldalak tartalmának gyűjtése, figyelése és feldolgozása elengedhetetlen. Ezek a területek lehetnek:

  • sajtófigyelés (médiamonitoring)
  • hírgyűjtés
  • gyűjtőoldalak (hírportálok) létrehozása
  • social listening (internetfigyelés), további feldolgozáshoz például későbbi szentimentelemzéshez
  • kockázati hírfigyelés (pl.: pénzpiaci információk)
  • biztonsági médiafigyelés (pl.: OSINT – Open Source Intelligence)

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS szövegelemző rendszer megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszistens
sales@precognox.com

Hogyan működik a TAS News Reader?

A kezelőfelület megjelenése

A TAS News Reader intuitív kezelőfelülete a TAS szöveganalitikai platformon belül érhető el, megjelenése illeszkedik a rendszer arculatába. Több TAS szolgáltatás párhuzamos használata esetén így minden esetben egységes felülettel találkozik a felhasználó. Szoftverfejlesztési tapasztalatunknak köszönhetően igény szerint egyedi megjelenésű – a megrendelő arculati identitásával azonos – kezelőfelület létrehozása is lehetséges.

Források kiválasztása

Minden új hírforrás egy tetszőleges névvel és a kiválasztott weboldal rss url-jével egyszerűen felvehető, ezzel automatikusan elindul az adott hírek gyűjtése. A nyitófelületen a források külön projektekben kezelhetőek (pl.: tematika szerint).

TAS News Reader projektkezelő felület

Az adott projektbe belépve a keresőfelületen megjelennek a nyitóoldalon mentett források által tartalmazott szöveges tartalmak (hírek, cikkek) rövid előnézetei, melyek az alábbiakat tartalmazzák:

  • cím
  • lead,
  • forrás és a
  • megjelenés időpontja.
TAS News Reader keresőfelület

Intelligens keresőfelület

A cikkek között összetett kereséseket hajthatunk végre a kereső segítségével. A találati lista előfilterezhető a források kiválasztásával és tovább szűkíthető a szűrők által a felismert entitások (pl.: személynevek, szervezetek, lokációk) szerint. Az összeállított keresések privát vagy közösen használható, projekt szintű sablonba menthetőek, attól függően hogy egy vagy több felhasználó figyeli a mentett kereséshez illeszkedő híreket. Az előnézet címsorára kattintva az eredeti cikkre navigálhat a felhasználó.

Hírek feldolgozása

A kezelőfelületen megjelenő találati lista minden eleménél külön jelölhető, hogy az adott tartalom már feldolgozásra került-e. A feldolgozottság indikálása mellett megjegyzés is megadható, amely az adott projekt összes résztvevője számára látható, így a csoportos (több felhasználós) hírfeldolgozás könnyen megvalósítható és elkerülhető a felesleges párhuzamos munkavégzés.

A TAS News Readerhez kapcsolódó megoldások

A TAS News Reader szolgáltatáshoz további szöveganalitikai megoldások is kapcsolhatóak.

A TAS Data Collector megoldásnak köszönhetően lehetségessé válik olyan webes források szöveges tartalmának gyűjtése is, amelyek nem rendelkeznek RSS feed-el, így téve lehetségessé, hogy ezek is feldolgozhatóak legyenek a TAS News Reader kezelőfelületén.

A TAS Thesaurus Manager segítségével még szofisztikáltabbá tehető a keresési folyamat, hiszen ebben a speciális szótárban rögzített szókapcsolatok (szinonimák, szűkebb- és tágabb kifejezések, elgépelés) által könnyebben megtalálhatóak a releváns tartalmak.

A TAS Search Log Analyzer lehetővé teszi a felhasználók által indított keresések analizálását. A szolgáltatás által elemezhetőek a leggyakoribb és a találat nélküli keresési kifejezések, illetve a keresési trendek.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben Ön is szeretné növelni cége hatékonyságát a hírfeldolgozás területén a TAS News Reader-rel, vagy további szöveganalitikai megoldásokra van szüksége, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com