Endre a Dél- Karolinai Columbiába utazott és abban a megtiszteltetésben volt része, hogy a GrowCo Columbia két rendezvényén beszélhetett a vállalkozói szellemről és az MVP-fejlesztésről. Caroline Crowder (Ügyvezető Igazgató, GrowCoColumbia) innen küldte részünkre beszámolóját.

Sajtószoba, Precognox

Tudósítás az Év Informatika Tanára Somogyban 2023 Program díjátadójáról

A Somogy TV YouTube csatornáján 2023.09.21-én megjelent videós tartalom:

Somogy TV Híradó 2023.09.21.

Az Év Informatika Tanára Somogyban 2023 Program díjátadója

A Kapospont YouTube csatornáján 2023.09.18-án megjelent videós tartalom:

KaposPont Híradó 2023.09.18.

Gépészes tanár lett az év informatikatanára Somogyban

A 74nullanulla oldalán 2023.09.18-án megjelent cikk:

Gépészes tanár lett az év informatika tanára Somogyban

Idézet a cikkből:

„10 díjat osztottak ki péntek délután az Év informatika tanára díjátadón a kaposvári vállalkozásnál, akik immár negyedszer keresték Somogy legjobb pedagógusait. A Precognox olyan tanárokat díjazott, akik aktívan használják az informatikát az oktatásban, intézményeik pedig idén összesen négymillió forint értékben kaptak különböző, számukra fontos informatikai eszközöket.”

Fotó: 74nullanulla

Sajtószoba, Precognox

Titkos NATO-hálózatot is üzemeltetett az év somogyi informatika tanára

A Sonline oldalán 2023.09.16-án megjelent cikk:

Titkos NATO-hálózatot is üzemeltetett az év somogyi Informatika tanára

„Horváth Ottó, a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium pedagógusa lett az Év Informatikatanára Somogyban. A jutalmat a többi díjazottal közösen pénteken vette át a Precognox Kft. székházában. Jóföldi Endre, a Precognox Kft. ügyvezetője az eseményen elmondta, Somogyból tizennyolcan pályáztak az Év Informatikatanárának, közülük tíz pedagógus és iskola munkáját ismerték el. – Mindig a tanárokat szólítjuk meg, de végül is az iskolákba kerülnek ezek a díjak – mondta az ünnepélyes átadáson Jóföldi Endre. – Azért teszünk így, mert nem szeretnénk, ha a díjak szertári polcokra kerülnének, hanem olyan tanárokhoz, akik ezeket az eszközöket aktívan használják az oktatásban – fogalmazott a Precognox Kft. ügyvezetője.

Jóföldi Endre kiemelte, igaz, hogy informatikai cégként működnek, azonban elsősorban nem számukra fontos ez a díj, hanem más vállalkozások számára, akik alkalmaznak informatikusokat. – Az általános informatikaoktatásban megszerezett tudás nagyon kevés egy informatikai céghez, de minden más vállalkozásnál várják azokat, akik digitális írástudással rendelkeznek – hangsúlyozta a Precognox Kft. ügyvezetője. – Nagyon nehéz ma már bármilyen magasabb hozzáadott értékű munkát végezni komolyabb informatikai ismeret nélkül – tette hozzá Jóföldi Endre.”

Fotó: Muzslay Péter / Sonline

Horváth Ottó lett az év somogyi informatika tanára

A KaposPont oldalán 2023.09.15-én megjelent cikk:

Horváth Ottó lett az év somogyi informatika tanára

Idézet a cikkből:

„A Precognox Kft. felhívására idén 18 pályázat érkezett (az Év Informatika Tanára Somogyban 2023 Programra), közülük tíz pedagógust, illetve iskoláját díjazták ma. Az intézmények összesen négymillió forintért kaptak informatikai eszközöket. Ebből közel két millió forintot az ötletgazda vállalkozás ajánlott fel, miközben felhívásukhoz más cégek is jelentős összegekkel járultak hozzá. A kezdeményezést a Videoton Elektro-PLAST Kft. saját gyártású termékeivel támogatta.”

Fotó: KaposPont

Sajtószoba, Precognox

Horváth Ottó az év informatika tanára Somogyban

A KaposvárMost oldalán 2023.09.15-én megjelent cikk:

Horváth Ottó az év informatika tanára Somogyban

Idézet a cikkből:

„Tizennyolc pályázó között tíz díjat osztottak ki olyan tanároknak, akik aktívan használják az informatikát az oktatásban az „Év Informatika tanára” somogyi pályázat átadási ünnepségen…Sorozatban negyedszer hirdettük meg a díjat – mondta el a Kaposvár Most kérdésére Jóföldi Endre, a programozással foglalkozó Precognox Informatikai Kft. ügyvezetője. Kiemelte, hogy tizennyolc pályázó között tíz díjat osztottak ki olyan tanároknak, akik aktívan használják az informatikát az oktatásban. Jóföldi Endre úgy fogalmazott, hogy „nagyon nehéz ma már bármilyen magasabb hozzáadott értékű munkát végezni, anélkül, hogy valaki komolyabb informatikai ismeretekkel rendelkezne” – szögezte le a digitális műveltség fontosságát az ügyvezető, aki szerint mindig nagy igény mutatkozik az informatikai szolgáltatások iránt.”

Karrierépítés vidéken? Lehetséges!

Az SZTE Karrier Iroda oldalán 2023.08.31-én megjelent cikk:

Karrierépítés vidéken? Lehetséges!

Idézet a cikkből:

„A középiskola elvégzése után minden fiatal számára komoly és nehéz döntés, hogy melyik szakirányt, illetve főiskolát vagy egyetemet válassza felsőoktatási intézményként. Különösképpen igaz ez a vidéken élő diákokra, hiszen gyakran szülőhelyüket, lakhelyüket kénytelenek elhagyni annak érdekében, hogy megfelelő színvonalú oktatási helyre kerüljenek be.
A kollégiumi helyek száma véges, az albérlet finanszírozása is komoly kihívást jelent. Emellett sokak számára jelentős változást okozhat hozzászokni egy-egy nagyváros, különösen a főváros “nyüzsgéséhez”. Éppen ezen okok miatt célszerű előre tájékozódni arról, hogy van-e olyan nívós munkahely a lakhely közelében vagy más “élhetőbb” vidéki városban, ahol a diploma megszerzése után el lehet helyezkedni és karriert építeni…

Cégünk, a kaposvári Precognox Kft. az egyik legmeghatározóbb dél-dunántúli szoftverfejlesztő cég, amely komoly szakmai fejlődési lehetőséget kínál a pályakezdő fiatalok számára. Sok jelenlegi kollégánk már szakmai gyakorlatát is nálunk töltötte.”

Hatszemközt

A Kapospont oldalán 2023.06.14-én megjelent videós tartalom:

Hatszemközt

Év Informatika Tanára Somogyban 2023 Program, munkavállalás, pályaválasztás, Év Kaposvári Munkáltatója, a Financial Times leggyorsabban fejlődő cégeket tartalmazó listája és sok minden más is szóba került a beszélgetés során.

Még két hétig lehet csatlakozni az Év Informatika Tanára Programhoz

A Sonline oldalán 2023.05.26-án megjelent cikk:

Még két hétig lehet csatlakozni az Év Informatika Tanára Programhoz

Idézet a cikkből:

„A Programot a szervező Precognox Kft. mellett számos helyi vállalkozás is támogatja, ennek köszönhetően idén már közel 4 millió forint áll rendelkezésre, amelyből az Év Informatika Tanárának választott pedagógus bruttó 500.000.- Ft.-ban részesül amellett, hogy egy évig a Cím birtokosa is lesz. A fennmaradó összegből pedig a győztes mellett több pedagógus is gyarapíthatja majd iskolája informatikai eszközparkját. Ráadásul a szervezők felkérik a Programban sikeresen részt vevő informatika tanárok által képviselt iskolák intézményi fenntartóit az elnyert összegek megduplázására. Így akár 10 millió forint értékben juthatnak majd a nyertes tanintézmények informatikai eszközökhöz, amelyeket maguk választhatnak ki.
Informatika tanárként tehát mindenképpen érdemes a Programhoz csatlakozni, annál is inkább, mert ez könnyedén megtehető, méghozzá a 15 perc alatt kitölthető űrlap segítségével. Erre egészen a tanév végéig, tehát június 15-ig van lehetőség.
Természetesen a szervezők szintén a tanév utolsó napjáig várják további támogatók jelentkezését. A felajánlási szándékot a Támogatói űrlap kitöltésével lehet jelezni.”

Sajtószoba, Precognox

Idén is keresik az Év Informatika Tanárát

A Kapospont oldalán 2023.06.01-én megjelent cikk:

Idén is keresik az Év Informatika Tanárát

Idézet a cikkből:

„A népszerű programot az a Precognox Kft. indította útjára, amely nemrég felkerült a Forbes magazin egy előkelő listájára, tavaly pedig elnyerte az Év Kaposvári Munkáltatója címet.A kezdeményezést az ötletgazdák mellett számos helyi vállalkozás is támogatja, ennek köszönhetően idén már közel 4 millió forint áll rendelkezésre, amelyből a kiválasztott pedagógus bruttó 500 ezer forintban részesül amellett, hogy egy évig a cím birtokosa is lesz. A fennmaradó összegből pedig a győztes mellett több pedagógus is gyarapíthatja majd iskolája informatikai eszközparkját.”

Kaposvári vállalkozás a Financial Times listáján

A Sonline oldalán 2023.02.13-án megjelent cikk:

Kaposvári vállalkozás a Financial Times listáján

Idézet a cikkből:

„A Financial Times hetedik alkalommal adja ki FT 1000 elnevezésű listáját, amely a legnagyobb fejlődést mutató Top 1000 európai céget tartalmazza. Az idei évben egy kaposvári vállalkozás, a Precognox is helyett kapott a listán, amely azért is kimondottan nagy szó, mivel ezt az eredmény egy olyan szektorból – IT és szoftver – érkezve sikerült elérni, amelynek képviselői szintén jelentős fejlődésnek indultak az elmúlt években…A cég ügyvezető tulajdonosa, Jóföldi Endre szerint az, hogy a vállalkozás szerepel a Financial Times szakmai körökben igen elismertnek mondható listáján kiváló bizonyítéka annak, hogy jó úton haladnak. Ez pedig kimondottan fontos a régiónak is, többek között azért, hogy vonzó célponttá válhasson a munkaerőpiacon.”

Sajtószoba, Precognox

A Precognox a legdinamikusabban fejlődő cégek között szerepel

A Sonline oldalán 2023.03.24-én megjelent cikk:

A Precognox a legdinamikusabban fejlődő cégek között szerepel

Idézet a cikkből:

„Bekerült Európa elit cégei közé a kaposvári Precognox Kft. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás a Financial Times által összeállított 1000 legdinamikusabban fejlődő cég között szerepel. A listán összesen 14 magyarországi székhelyű vállalkozás van, ezek közül csupán kettő szerepel az IT&Software kategóriában…A Precognox Kft. tulajdonosa szerint az elismerés újabb bizonyíték arra, hogy a somogyi régióban is lehet olyan vállalkozást építeni, amely remekül érvényesül, és vonzó lehet azok számára, akik a szoftverfejlesztői szakmában szeretnének elhelyezkedni.
– A fejlődésnek komoly haszna van a régióban – hangsúlyozta Jóföldi Endre. – Egyrészt az iskolák informatikai fejlesztését segítő pályázatok miatt, illetve azért is, mert megtartja a munkaerőt – tette hozzá a vállalkozás tulajdonosa.”

Az idén is keresik az Év Informatika Tanárát Somogyban

A Sonline oldalán 2023.02.13-án megjelent cikk:

Az idén is keresik az Év Informatika Tanárát Somogyban

Idézet a cikkből:

„Ebben az évben már nem versenyként, hanem egyfajta programként hirdették meg az eseményt.

– Bár kimondottan sikeres volt a tavalyi verseny, ahol még pályázat formájában lehetett nevezni. Tapasztalataink alapján azonban a pályázat szó hallatán sokan megijedtek, hiszen úgy gondolták, azt nagyon bonyolult és időigényes összeállítani. Többen pedig azért nem jelentkeztek, mert úgy érezték, nincs esélyük nyerni. Éppen ezért 2023-ban programként hirdetjük és szervezzük meg – mondta a Sonline.hu-nak Jóföldi Endre, a Precognox Kft ügyvezetője.

A fő cél idén is az oktatás támogatása és színvonalának javítása informatikai eszközökkel. A cégvezető kifejtette: a megfelelő informatikai eszközpark elengedhetetlen a modern oktatásban.”

Segítik az oktatást

Részlet a Kapospont 2023. 01.30-i Híradójából.

A tudósítás a Kódolás Órája versenyünk díjátadóján készült.

Drónt és webkamerát is kaptak a somogyi iskolák

A Sonline oldalán 2023.01.27-én megjelent cikk:

Drónt és webkamerát is kaptak a somogyi iskolák

Idézet a cikkből:

„A Kódolás órája pályázaton indult somogyi iskolákat jutalmazták péntek délután a Precognox Kft. központjában. Az a három tanintézmény kapott értékes műszaki felszerelést, ahol a legnagyobb arányban kapcsolódtak a projektbe: a webkamerán és drónon kívül memóriakártyát is átadtak…Az átadáskor elhangzott: a digitális írástudást segíti a projekt. Fontos, hogy a diákok időben elsajátítsák a legfontosabb ismereteket, hiszen manapság minden munkahely olyan dolgozók jelentkezését várja, akik a számítógépet készség szinten kezelik. A cégvezető azt is közölte: az idén is meghirdetik az Év informatika tanára pályázatot. Péntek délután három iskola – kaposvári Kisfaludy utcai tagiskola, Móricz Zsigmond mezőgazdasági technikum és a Zichy Mihály iparművészeti szakgimnázium – képviselői vették át az ajándékot Precognox központban.”

Idén is megválasztják majd az év Somogy megyei informatika tanárát

A KaposvárMost oldalán 2023.01.14-én megjelent cikk:

Idén is megválasztják majd az év Somogy megyei informatika tanárát

Idézet a cikkből:

„Ismét keresik az Év Somogy Vármegyei Informatika Tanárát. A kezdeményezést ezúttal is az év kaposvári munkáltatójának megválasztott Precognox Informatikai Kft. hirdette meg.

A pályázatra várhatóan márciustól lehet majd nevezni tanárokat, de az ötletgazda cég már várja a támogatók jelentkezését. A cél ugyanis az, hogy idén 10 millió forint értékben tudják támogatni az iskolákban az informatikaoktatást.

A cég vállalatoktól és magánszemélyektől 2,5 millió forint támogatást szeretne összegyűjteni, amit aztán ők megdupláznának. A fennmaradó támogatást azoktól az önkormányzatoktól várja a vállalat, ahonnan neveznek tanárokat a díjra.”

Idén is keresik az Év informatika tanárát

A Sonline oldalán 2023.01.13-án megjelent cikk:

Idén is keresik az Év informatika tanárát

Idézet a cikkből:

„Az idei évben is keresik az Év Informatika Tanárát. A pályázatra várhatóan márciustól lehet majd nevezni, de csütörtöktől várja az ötletgazda cég, a Precognox a támogatók jelentkezését.

A cél, hogy összesen 10 millió forint értékben tudják informatikai eszközökkel gazdagítani a nyertes somogyi iskolákat.”

Tízmillió forinttal támogatnák a somogyi informatikaoktatást

A Sonline oldalán 2023.01.13-án megjelent cikk:

Tízmillió forinttal támogatnák a somogyi informatikaoktatást

Idézet a cikkből:

„Néhány óra alatt már 800 ezer forint felajánlás gyűlt össze a Precognox Kft. Somogy megye év informatikatanára pályázatára, miután a cég kezdeményezőként vállalta, hogy a cégek és magánszemélyek által felajánlott összeget megduplázza, összesen 2,5 millió forintig. A szerkesztőségünkhöz is eljuttaott közleményben azt írták: a cél 10 millió forint értékű támogatás eljuttatása az informatikai oktatásba. Így arra számítanak, hogy minimum 5 millió forint összegyűlhet, ebben az esetben a területileg illetékes önkormányzatokat, szakmai szervezeteket is megkérik a duplázásban való részvételre azokon a településeken, ahol nyertes tanárok által képviselt intézmények működnek.

Felajánló bárki lehet, magánszemélyként minimum 30 ezer forinttal, vállalkozásként, szervezetként, minimum 100 ezer forint összeggel, kiemelt partnerként pedig 500 ezer forinttal. A határ pedig a csillagos ég, hiszen felső támogatási limit nincs, tették hozzá.”

A Precognox lett az Év kaposvári munkáltatója

A Kapospont oldalán 2022.12.21-én megjelent cikk:

A Precognox lett az Év kaposvári munkáltatója

Idézet a cikkből:

„A 15 éve működő szoftverfejlesztő vállalkozásban jelenleg 45-en dolgoznak. A cég kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók komfortjára, jólétére. Modern, kulturált könyezetben dolgoznak az alkalmazottak a Precognox kaposvári irdodájában. A 15 éve alapított cégben 45-en dolgoznak. A vezetés mindent megtesz, hogy a munkavállalók komfortosan és jól érezzék magukat, így rugalmas munkaidőt biztosítanak, odafigyelnek az egészséges életmódra, sportolási lehetőséget biztosítanak…Ezek miatt sem véletlen, hogy idén a Precognox Kft. kapta meg az év kaposvári munkáltatója címet. Szita Károly a mai ünnepélyes átadón kiemlete: a város 2015-ben alapította ezt a címet ,amelyet eddig nagy cégek, munkáltatók kaptak.Kaposvár polgármestere hozzátette: a Precognox jó úton jár ahhoz, hogy a Dél-Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő cége legyen. Ez azért is fotnos, hiszen a város újraiparosítási programjához minden vállalkozásra szükség van.”

Nem vették fel informatikusnak, az év munkáltatója lett Kaposváron

A Sonline oldalán 2022.12.21-én megjelent cikk:

Nem vették fel informatikusnak, az év munkáltatója lett Kaposváron

Idézet a cikkből:

„– Nagyon régen jelentkeztem a kaposvári önkormányzathoz informatikusnak, de nem vettek fel – mondta elmosolyodva Jóföldi Endre, a Precognox Kft. ügyvezetője miután átvette az Év munkáltatója díjat Szita Károly Kaposvár polgármesterétől kedden. – Ezzel a döntéssel gyakorlatilag elindítottak a vállalkozók útján – tette hozzá… Az elismerést 2015-ben alapította a város. Eddig jellemzően nagy vállalatok lettek az év munkáltatói. – Az idei díjazott olyan ambícióval, munkahelyi kultúrával rendelkező cég, amelyből nem sok van Kaposváron – hangsúlyozta Szita Károly. – Nem a nagyság számít, hiszen mintegy félszázan dolgoznak a vállalkozásnál, azonban az óriási eredmény, hogy idén 13 új kollégával bővültek. A munkahelyi légkör egy olyan cél érdekében formálódik és alakul, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő cége legyen – tette hozzá a polgármester. „

A leggyorsabban fejlődő cég, a Precognox lett az év kaposvári munkáltatója

A Kaposvarmost oldalán 2022.12.20-án megjelent cikk:

A leggyorsabban fejlődő cég, a Precognox lett az év kaposvári munkáltatója

Idézet a cikkből:

„Kaposvár városa 2015 óta minden esztendőben az év vége felé közeledve átadja az Év Munkáltatója díjat az arra érdemes cégnek. Ezúttal a város egyik leggyorsabban fejlődő cége, a Precognox Informatikai Kft. érdemelte ki az elismerést. A vállalat jelenleg 45 főnek ad munkát, az elmúlt egy évben 13 új kollégával bővült a csapatuk.

Szita Károly Kaposvár polgármestere kedd délelőtt adta át az Év Munkáltatója díjat a Precognox Informatikai Kft.-nek.

„Olyan ambícióval és olyan munkahelyi kultúrával rendelkezik ez a cég, melyből nem sok van Kaposváron” – hangsúlyozta a városvezető, hozzátéve, hogy a Precognox azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a Dunántúl legjobb szoftverfejlesztő cége legyen.”

Küldetésük az informatika

A Kapospont oldalán 2022.12.13-án megjelent cikk és videó:

Küldetésük az informatika

Idézet a cikkből:

„Az informatika változatos és biztos megélhetést nyújt. Aki ezt a pályát választja könnyen el is tud helyezkedni – hangzott el a napokban egy kaposvári fórumon.”

Az informatika világába csábítják a diákokat

A Sonline oldalán 2022.12.13-án megjelent cikk:

Az informatika világába csábítják a diákokat

Idézet a cikkből:

„Jóföldi Endre, a vállalat tulajdonosa-ügyvezetője elmondta: az idei évben már második alkalommal várták ingyenes előadással azokat a pályaválasztás előtt álló diákokat, akik érdeklődnek az informatika és a szoftverfejlesztés iránt. Többek között szó volt arról, hogy hol érdemes továbbtanulni és milyen fejlődési lehetőségek vannak a szakmában, hogyan válhatnak a fiatalok szoftverfejlesztővé és milyen karrierutat járhatnak be…

– Az látjuk, hogy a fiatalok nagyon nyitottak, érdeklődőnek és nagy szükség lenne a szektornak minél több informatikai szakemberre, azt tapasztaljuk megyénkben kevesen választják ezt a szakirányt – emelte ki Jóföldi Endre. Megjegyezte: az iskolákban szinte minden tantárgyban kellene informatikai eszközöket alkalmazni, szerinte az általános műveltség részévé kellene válnia.”

Sajtószoba, Precognox

Minden amit a szoftverfejlesztő szakmáról tudnod kell

A Sonline oldalán 2022.10.13-án megjelent cikk:

Minden amit a szoftverfejlesztő szakmáról tudnod kell

Idézet a cikkből:

„Tudtad, hogy Kaposváron is elhelyezkedhetsz szoftverfejlesztőként? Bár legtöbben úgy gondolják, hogy kizárólag a fővárosban találhatóak progresszíven fejlődő szoftverfejlesztő cégek, de ez nem így van…

A Precognox Kft. jelentős szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkezik, így valóban gyakorlatias módon tudnak segíteni, hogy bárki el tudjon igazodni a szakma nem is olyan bonyolult útvesztőjében…
Gyakorló informatika tanárként szeretnéd, hogy diákjaid első kézből kapjanak információkat, továbbtanulási tippeket és további hasznos információkat a szoftverfejlesztői szakmáról? Ingyenesen vállaljuk az informatika tanórák keretein belül Pályaorientációs előadás megtartását.”

A Precognox Blog-on megjelent eredeti tartalom, regisztrációs lehetőséggel

Az informatika tanítása hálózza be az egész életét

A Sonline oldalán 2022.09.08-án megjelent cikk:

Az informatika tanítása hálózza be az egész életét

Idézet a cikkből:

„Kollégái biztatására adta be pályázatát a Precognox Kft. felhívására Andrikóné Maza Szilvia. A gépész­ben tanító informatikatanár nem számított arra, hogy őt választja a szakmai zsűri az év legjobbjának…

– Tartok a pályázatoktól, az iskolavezetőség és a kollégáim unszolására jelentkeztem rá. Jó eredménnyel zárnak érettségin a tanítványaim és egy ÁSZÉV versenyen 735 indulóból harmincnegyedik lett az egyikük. Talán az eredményeink miatt választott engem a szakmai zsűri – tette hozzá szerényen. Elárulta: bár megtehetné, nem szeretne informatikus fejlesztőként elhelyezkedni. Családja életritmusához, amelyben két gyermeke a főszereplő, jobban illeszkedik a tanári pálya. Hogy mit kezd a 300 ezer forintos nyereményével, még nem döntötte el, de az iskolának is nyert 300 ezer forintot eszközfejlesztésre.”

Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Szívvel-lélekkel oktatnak

A Kapospont oldalán 2022.09.06-án megjelent cikk és videó:

Szívvel-lélekkel oktatnak

Idézet a cikkből:

„Naprakész tudást adnak át és népszerűsítik az informatikát. Olyan pedagógusokat köszöntöttek hétfőn, akiknek áldozatos munkája példaértékű. A kaposvári gépipari pedagógusa nyerte el idén az Év Somogyi Informatika Tanára díjat. Andrikóné Maza Szilvia több mint egy évtizede oktatja a hálózatfejlesztést, amit minden eszközzel próbál közelebb vinni a diákokhoz.”

Somogy TV Híradó

Díjazták az informatika tanárokat

Somogy TV Híradó 2022.09.07.

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sokat nyerhetnek az iskolák is a Somogy megye Év Informatika Tanára pályázaton

A 74nullanulla.hu-n 2022.06.03-án megjelent cikk az Év Informatika Tanára 2022 pályázatról:

Sokat nyerhetnek az iskolák is a Somogy megye Év Informatika Tanára pályázaton

Idézet a cikkből:

„Egészen a tanév végéig, azaz 2022. június 15-ig várják az általános- és középiskolák informatika tanárainak pályázatát a Somogy megye Év Informatika Tanára megmérettetésre.

Mindenképpen érdemes a pedagógusoknak nevezni, hiszen az idei esztendőben a Díj mellett az 5 legjobb pályázatot benyújtó induló és az általuk képviselt tanintézmény is hasznos informatikai eszközökkel gazdagodik majd. A kezdeményezést számos helyi vállalkozás is támogatja, így az összdíjazás közel 1.500.000.- Ft lesz. Természetesen ez az összeg még nagyobb is lehet, hiszen folyamatosan várják a támogatók jelentkezését is.”

KaposvárMost – Digitális témahét a Noszlopyban

A KaposvárMost oldalán 2022.04.09-én megjelent cikk:

Digitális témahét a Noszlopyban

Idézet a cikkből:

„A Kaposvári SZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikuma a „Digitális témahét” rendezvényeihez kapcsolódóan gimnazista diákok részére tartott interaktív programokat a hét elején – számolt be róla a Kaposvári Szakképzési Centrum…A rendezvényre kitelepült a Mosolygyár Egyesület, akik lehetővé tették, hogy a diákok a legmodernebb VR készülékek segítségével belépjenek a virtuális valóságba, hogy távoli tájakra repüljenek, vagy éppen egy virtuális hullámvasútra ülve szerezzenek élményeket…Emellett a Precognox Informatikai Kft. „Na mi a pálya fiatalok?” címmel tartott konferenciát a szoftverfejlesztői szakmáról, amely komoly karrierutat kínál a fiatalok számára.”

Sajtószoba, Precognox

Sonline Podcast Jóföldi Endrével, a Precognox tulajdonosával

A Sonline Youtube oldalán 2022.03.15-én megjelent podcast videó:

Sonline Podcast – Jóföldi Endre

A videó leírása:

„Új podcast műsorunkban Jóföldi Endrével, a Precognox Kft tulajdonosával beszélgetünk szövegbányászatról, oktatásról, munkaerőről épp úgy, mint az ukrán háborúról, és arról, hogy otthon nem csak pálinkát főzni, de programozni is lehet. Jóföldi Endre beszélgetőtársa Szűcs Tibor a Somogyi Hírlap szerkesztője.”

Sonline – Már lehet nevezni a Somogy megye Év Informatika Tanára 2022 pályázatra

A Sonline oldalán 2022.03.02-án megjelent cikk:

Már lehet nevezni a Somogy megye Év Informatika Tanára 2022 pályázatra

Idézet a cikkből:

„Idén is lehet szavazni az Év informatika tanárára Somogy megyében. A Precognox Kft. tavaly indította útjára a Modernebb eszközök, modernebb oktatás elnevezésű pályázatban a megmérettetést…

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó kaposvári cég pályázatán valamennyi Somogy megyei általános- és középiskola informatika tanára indulhat. Nevezni az idei évben is rendkívül egyszerűen lehet, erre március 1. és június 15. között van lehetőség.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Idén is keresik az év somogyi informatika tanárát

A Kapospont oldalán 2022.02.28-án megjelent cikk:

Idén is keresik az év somogyi informatika tanárát

Idézet a cikkből:

„A pályázaton valamennyi Somogy megyei általános- és középiskola informatika tanára indulhat. Nevezni az idei évben is rendkívül egyszerűen lehet, egy pályázati űrlap kitöltésével. Erre 2022. március 1 és június 15 között van lehetőség.

A kezdeményezés komolyságát mutatja, hogy amögé számos nagyvállalkozás is beállt, így a Videoton, a Trivium Aluminium Packaging Hungary Kft., vagy az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. Az olyan ismert Somogy megyei vállalkozások, mint a Somogy Informatika Kft., az Infocentrum Szoftver Stúdió, az IN2IT Business IT Solutions Kft., a Lakics Gépgyártó Kft., a Mátrix Irodatechnika Kft., a MAJUKO-SOFT Kft., a Ch.Stadler Kft. a Mosolygyár Egyesület vagy a BOLDINGATLAN Kft. mellett helyi szervezetek is segítik és támogatják az idei pályázatot, mint a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara vagy a Kaposvári Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.”

Sonline – Közösen keresik az év informatika tanárát Somogyban

A Sonline oldalán 2022.02.08-án megjelent cikk:

Közösen keresik az év informatika tanárát Somogyban

Idézet a cikkből:

„Az informatikai vállalkozás honlapján elérhető adatok szerint, eddig már több mint 1 millió 150 ezer forint gyűlt össze. Gáll Anikó, a cég jólétért felelős munkatársa érdeklődésünkre elmondta, azért is van szükség a felajánlásokra, hogy a nyertesek minél értékesebb jutalmat kapjanak. A szervezők nemcsak az év tanárát díjazzák, az iskolákat is hasznos eszközökkel szeretnék ellátni.

– Az idei versenyre Somogy megye valamennyi általános- és középiskolai informatikatanára nevezhet. Bízunk benne, hogy ez által a támogatók köre is bővül majd. A tanárok előtt február végén, március elején nyitjuk meg a pályázati felületet.  – mondta Gáll Anikó.”

Sajtószoba, Precognox

 

 

Sajtószoba, Precognox

74nullanulla.hu – Keresik Somogy legjobb informatika tanárát, várják a támogatókat is

A 74nullanulla.hu-n 2022.01.27-én megjelent cikk az Év Informatika Tanára 2022 versenyről:

Keresik Somogy legjobb informatika tanárát, várják a támogatókat is

Idézet a cikkből:

„A tavalyi évben hagyományteremtő jelleggel kiírt Modernebb eszközök, modernebb oktatás pályázat folytatásaként az új megmérettetés a 2022-es esztendőben Somogy megye Év Informatika tanára 2022 elnevezéssel kerül megrendezésre..”

Sonline – Nincs élet szoftver nélkül, de programozó kell hozzá

A Sonline oldalán 2022.01.19-én megjelent cikk:

Nincs élet szoftver nélkül, de programozó kell hozzá

Idézet a cikkből:

„Egymás után érkeztek a középiskolások a Precognox szoftverfejlesztő bázisára a Jövő Házába. Volt, aki megszeppenve, más pedig már a belépés után kérdéseivel ostromolta a programozó mérnököket. Egy azonban közös volt bennük, mindannyian informatikai pályát választanának…

– Ez egy Commodore 64 típusú gép, ilyen volt az első számítógépem, a mostani telefonom tárhelye kétmilliószor nagyobb, mint ennek a gépnek volt – kezdte előadását Jóföldi Endre, a Precognox Informatikai Kft. ügyvezetője. – Nagyon fontos az innováció, aki ebből kimarad, az lemarad, nincs olyan terület, amely nem kapcsolódik szoftverekhez. Megjegyezte: az iskolákban szinte minden tantárgyban kellene informatikai eszközöket alkalmazni, szerinte az általános műveltség részévé kellene válnia például egy szövegszerkesztő használatának. Egyre többen választják az informatikus pályát, de még mindig szükség lenne több szakemberre. – Jelenleg 6700-an mennek az informatika irányába tanulni, és több mint 20 ezer nyitott pozíció van ezen a területen. „

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Tanácsok a pályaválasztóknak

A Kapospont oldalán 2022.01.19-én megjelent cikk és képes beszámoló:

Tanácsok a pályaválasztóknak

Idézet a cikkből:

„Aki informatikai szakmát választ, az biztos megélhetésre és változatos munkára számíthat – hangzott el kedden egy középiskolásoknak szóló pályaválasztási fórumon Kaposváron.

A Jövő Házában megrendezett tanácsadást egy olyan helybéli cég szervezte, amely már hosszú ideje többféle módon is igyekszik segíteni a diákok digitális fejlődését.”

Sonline – A jövő épül a Jövő Házában

A Sonline oldalán 2022.01.12-én megjelent cikk:

A jövő épül a Jövő Házában

Idézet a cikkből:

„A kaposvári cég ma már több mint 40 szakembert foglalkoztat, köztük helyben és távmunkában dolgozó szoftverfejlesztőket is. Ám korántsem elegendő ez a létszám, hiszen folyamatosan kapják az új megbízásokat…

– Persze akad azért szakember, de olyan munkatárs kevesebb van, aki hosszú távon is jól beválik – magyarázta Jóföldi Endre. Éppen ezért szigorítottak a cég belépési küszöbén is: s nem csak próbafeladat van, hanem angolteszten, személyiségteszten, és a jövőben IQ-teszten is át kell esnie annak, aki náluk szeretne elhelyezkedni. – Fontos, hogy tényleg a lehető legjobb képességű emberek jöjjenek ide – tette hozzá. – Azt tűztük ki célul, hogy minden évben négy kezdő fejlesztővel bővülhessen a csapatunk. Ugyanakkor az sem példátlan, hogy tapasztaltabb szenior szakemberek is minket választanak: jövőre például az amerikai Orlandóból költözik haza egy magyar férfi, aki nálunk fog dolgozni. Volt aki Amszterdamból költözött vissza és szintén nálunk talált helyet.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Sonline – Az igazi „kockák” okosak, és nagy jövő áll előttük

A Sonline oldalán 2022.01.14-én megjelent cikk:

Az igazi „kockák” okosak, és nagy jövő áll előttük

Idézet a cikkből:

„Számos oka lehet annak, hogy ha valaki a középiskola elvégzése után programozó szeretne lenni…Olyan indokok ezek, melyek a legtöbb fiatal számára vonzóak lehetnek. Hiszen amit csinálnak az fontos, és jól megfizetik. Ezért is érezte úgy a cég, hogy ismét lehetőséget biztosít a fiatalok számára, hogy megismerhessék, milyen feladatokon dolgoznak a cégnél…A január 18-i meetup-on bemutatják az érdeklődőknek az IT szakmát, a céget, illetve hogy milyen projektekben, feladatokban lehet részt venni a Precognoxnál és milyen karrierutat lehet bejárni.”

MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: Újabb lépés a határok védelme érdekében

Az MTI OTS portálon 2021.11.26-án megjelent hír a névazonosítás jelentőségéről a határvédelemben:

Újabb lépés a határok védelme érdekében

Idézet a cikkből:

„Az idei évben az Egyesült Királyság belügyminisztériuma is amellett a névazonosítási technológia mellett tette le a voksát, amely már hosszú évek óta szolgálja az USA határvédelmi szerveit. – erről beszélt 2021. november 9-én Chris Brown, a megoldást szállító Basis Technology alelnöke az idei IBMATA konferencián. Újabb bizonyítéka ez annak, hogy ez a technológia az egyik legjobb megoldás a területen, ami ráadásul a mi közreműködésünkkel egy ideje már a magyar neveket is támogatja, és alkalmazásra is került már hazai szervezetnél. – mondta Jóföldi Endre, a Precognox  ügyvezetője.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Modern eszközök segítik az oktatást

A Kapospont oldalán 2021.09.16-án megjelent cikk:

Modern eszközök segítik az oktatást

Idézet a cikkből:

Két iskola kapott összesen több mint 700 ezer forint értékben számítógépeket és digitális eszközöket egy kaposvári informatikai cég pályázatának köszönhetően.

A kaposvári Precognox Kft. régóta igyekszik segíteni az informatika-oktatást, illetve a szakemberek képzését. Programozási versenyt szerveznek és díjazzák a kiváló pedagógusokat is. Legutóbb pedig egy pályázatot írtak ki. A cég ügyvezetője, Jóföldi Endre szerint ugyanis a koronavírus-járvány sok egyéb mellett arra is rávilágított, hogy, bár egyre jobbak az intézményi feltételek, bizony elkél a segítség.

Felhívásukhoz más cégek és magánszemélyek is csatlakoztak így végül idén két intézmény több mint 700 ezer forintból fejleszthetett.”

Sonline (Somogyi Hírlap) – Oktatórobotot és meghajtókat adományoztak a kaposvári iskoláknak

A Sonline oldalán 2021.09.15-én megjelent cikk:

Oktatórobotot és meghajtókat adományoztak a kaposvári iskoláknak

Idézet a cikkből:

„Rendszeresen segítő kezet nyújt a kaposvári iskoláknak egy helyi informatikai cég. A tavalyi Somogy megyei programozási verseny után az idei évben a Modernebb eszközök, modernebb oktatás pályázattal támogatták a kaposvári tanintézmények informatikai fejlesztését…

Az így összesen összegyűlt 715 ezer forintnak köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény egy oktatórobottal, a Honvéd utcai tagiskola pedig szoftverekkel, illetve SSD meghajtókkal gazdagodott. Az adományokat szerdán vették át a Jövő házában.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

Sonline (Somogyi Hírlap) – Modernebbé tennék az oktatást Kaposváron

A Somogyi Hírlap hasábjain 2021.06.22-én, illetve a Sonline oldalán 2021.06.25-én megjelent cikk:

Modernebbé tennék az oktatást Kaposváron

Idézet a cikkből:

„A Precognox Kft. kezdésként 150 ezer forinttal (frissítés: 200 ezer forinttal) támogatta a Modernebb eszközök, modernebb oktatás névre keresztelt kezdeményezést, melyhez más vállalkozások, akár magánszemélyek felajánlásait várták.

Jóföldi Endre, a cég ügyvezetője kérdésünkre elmondta: az eredeti elképzeléssel ellentétben nem egy, hanem két iskola támogatása mellett döntöttek nemrég. Ennek köszönhetően a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium, illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája részesülhet majd az összegyűlő támogatásból, azaz ők az idei évi pályázat nyertesei.”

Kapospont – Legyen még több modern iskola!

A Kapospont oldalán 2021.06.18-án megjelent cikk:

Legyen még több modern iskola!

Idézet a cikkből:

„Számos intézmény nevezett a kaposvári Precognox Kft. „Modernebb eszközök, modernebb oktatás” pályázatára. A kezdeményezés célkitűzése a kaposvári általános iskolák informatikai fejlesztése. A pályázatok beküldési határideje a közelmúltban lejárt…A pályázat 2021-es nyertesei a Somogy Megyei Duráczky József Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium illetve a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Honvéd Utcai Tagiskolája…A felhíváshoz a Precognox Kft. honlapján lehet csatlakozni.”

Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Belakta új otthonát a Precognox

A Kapospont oldalán 2021.06.08-án megjelent cikk:

Belakta új otthonát a Precognox

Idézet a cikkből:

„A szoftverfejlesztéssel és intelligens kereséssel foglalkozó kaposvári cég az okospark melletti Jövő Házába költözött a közelmúltban.

Ma a város egyik innovatív, magas hozzáadott értéket képviselő cégénél jártám. A Precognox a Jövő Házába költözött egy remek hangulatú irodába, és innen fejlesztik a szoftvereket szerte a világba! Sok szerencsét kívánok – írta Facebook posztjában Szita Károly polgármester.”

Az Év Irodája Blog – Vidéki kisvárosban, fővárosi színvonalon

Az Év Irodája Blogon 2020.11.05-én megjelent cikk, mely az új Precognox irodát mutatja be:

Vidéki kisvárosban, fővárosi színvonalon

Idézet a cikkből:

„A város központjában, mégis a természethez közel fekvő épület komplexum tökéletes választásnak bizonyult a 2008-óta folyamatosan növekedő Precognox Kft. számára. A szoftverfejlesztéssel foglalkozó cég nem csak fizikai értelemben lelt tágasabb irodára, hiszen a munkaszervezés tekintetében is új perspektívák nyíltak meg előtte. Az új térben ugyanis minden projektcsapat külön helységben, dedikáltan foglalkozhat a feladataival, elvonulhat egy meeting roomba vagy csoportos rendezvényeket tarthat a világos és jól felszerelt konyhában.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

G7.hu – Nem lehet véletlen, hogy a hazai kkv-k krémje jól teljesít a járványban is

A G7.hu-n 2019.09.26-án megjelent cikkhez mi is nyilatkoztunk

Nem lehet véletlen, hogy a hazai kkv-k krémje jól teljesít a járványban is

Idézet a cikkből:

„…a Precognox szerint az informatika már rövidtávon is inkább a nyertese lesz a válságnak, mert nagyon erős közös tapasztalat lett, hogy mennyire fontos egy vállalat vagy szervezet folyamatainak digitalizációja. Akiknél már ez volt a helyzet, nagyobb megrázkódtatás nélkül folytatni tudták a tevékenységüket, a többiek pedig megtanulták, hogy érdemes ebbe fektetni – jelezték a válaszukban.”

Kapospont – Tervezd újra az életed Kaposváron!

A kapospont.hu 2020.08.30-án megjelent cikke és képi tudósítása a Somogy megyei programozási verseny díjátadójáról:

Tervezd újra az életed Kaposváron!

Idézet a cikkből:

„Ezzel a mottóval készült bemutatkozó film a megyeszékhelyről, amellyel a településre csábítanák a diplomás mérnököket.

Az összeállításban a kaposvári mérnöki elhelyezkedési, illetve a kikapcsolódási lehetőségeket mutatják be. A videótól azt várják, hogy megindulnak a felsőfokú végzettséggel rendelkezők a megyeszékhely felé.”

 

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox

Kapospont – Segítik a jövő programozóit

A kapospont.hu 2020.08.30-án megjelent cikke és képi tudósítása a Somogy megyei programozási verseny díjátadójáról:

Segítik a jövő programozóit

Idézet a cikkből:

Különleges robotokat kapott néhány nappal ezelőtt több kaposvári iskola.

Az értékes és hasznos eszközöket a megyei programozási verseny szervezője, egy informatikai cég ajánlotta fel. Az ugyanis a tapasztalatuk, hogy a programozás iránt a fiatalok rendkívül fogékonyak és ezt a később a munkaerőpiacon is kamatoztatni tudják.”

Bridge Business – Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent

A bridgebusiness.hu-n 2020.08.19-én megjelent interjú ügyvezetőnkkel:

Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent

Idézet a cikkből:

Miért döntöttetek úgy, hogy a vállalhatóság fontos a cégvezetésben?

Nekem a vállalhatóság önazonosságot jelent, ami pedig az egyik alapértékem. Magányszemélyként is eszerint igyekszem működni. A tulajdonostársammal, aki a cég fejlesztési vezetője (Kása Károly – a szerk.) egyébként is így szeretnénk élni az életünket. Nem mindig válik be, ha egy céget ketten alapítanak, de mi nagyon hasonlóan gondolkodunk ebben is, és teljes egyetértésben vezetjük így a céget.”

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

G7.hu: A zselici dombok között is lehet jól menő IT vállalkozást építeni

 

A G7.hu-n 2019.03.03-án jelent meg a Precognox-ot bemutató cikk:

A zselici dombok között is lehet jól menő IT vállalkozást építeni

 

Idézet a cikkből:

„Tizenegy éve alapított az Európai Unió egyik legszegényebb régiójában, a magyarországi Dél-Dunántúlon két mérnök-informatikus egy olyan céget, ami azóta számos komoly hazai és nemzetközi projekteket is elnyert. A számítógépes szövegelemzéssel foglalkozó Precognox tulajdonképpen az alapítók alkalmi megbízásait befogadó cégből vált sikeres exportáló magyar kisvállalattá Kaposváron. A cég ma már nemzetközi munkacsoportokban vesz részt, aminek köszönhetően külföldi szakembereket is vendégül lát időnként a somogyi megyeszékhelyen.” – G7.hu

MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Az MTI OTS portálon 2017.08.29-én megjelent hír a Precognox és a Basis Technology partnerségéről:

A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Idézet a cikkből:

„Az a sokrétű tudás melyet a Precognox Kft az évek során felhalmozott a keresés területén, folyamataiban, módszereiben és eszköztárában vitathatatlan előnyt jelentett a partneri viszony létrejöttében. Éppen ezért fejlesztési feladatokkal is megbíztuk a Precognoxt” – mondta Steve Cohen, a Basis Technology ügyvezető igazgatója-, mind saját, mind ügyfeleink részére. Egyrészt, hogy implementálja és testre szabja a már létező eszközeinket, és hogy segítsen nekünk új funkciók és demók létrehozásában.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

MTI OTS Üzleti Sajtószolgálat: A Precognox az amerikai Basis Technology partnere lett

Az MTI OTS portálon 2015.04.21-én megjelent hír az új KConnect keresőszolgáltatásról:

Az új KConnect keresőszolgáltatás a legjobb megoldást jelenti az egészségügyi információkeresésben

Idézet a cikkből:

„Elindult a KConnect hivatalos weboldala, a www.kconnect.eu, és ezzel együtt egy új, többnyelvű egészségügyi szövegelemző- és keresőszolgáltatás kereskedelmi működése is, melynek közép-európai partnere a Precognox. A keresőszolgáltatás nagy segítséget nyújt – az egészségügyi és élettudományi szakemberek mellett – mindenki számára. A legrelevánsabb egészségügyi információkat juttatja el a felhasználónak, hogy aztán lehető legjobb információ birtokában tudjon döntést hozni.”

DigitalHungary.hu: Kitalálják a gondolatod a netes keresők!

A DigitalHungary.hu-n 2016.04.14-án jelent meg a netes keresőkkel kapcsolatos interjú Jóföldi Endrével, a Precognox alapító ügyvezetőjével:

Kitalálják a gondolatod a netes keresők!

Idézet a cikkből:

„Amellett, hogy a keresők elég jól rangsorolják a releváns találatokat, nekünk is kritikusnak kell lennünk, mikor valamit olvasunk. Itt felvetődik a perszonalizáció kérdése is, például hogy ugyanarra a keresőszóra mennyire más találatokat kapnak az emberek az eltérő keresési előzményeik miatt, vagy hogy ki milyen információkkal találkozik egy közösségi oldalon az általa követett ismerősei révén. A sok információ valahol tartalmazza mindenki igazságát, legyen az tudományosan elfogadott vagy teljesen ál-tudományos. A keresési technológiák pedig segítenek is valamilyen mértékben a saját igazságburkunkon belül maradni, de nem szabad teljesen elengednünk a gyeplőt.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

HVG.hu: Beindult a magyar Precognox az USA-ban

A hvg.hu-n 2013.10.18-án megjelent cikk:

Beindult a magyar Precognox az USA-ban

 

 

Idézet a cikkből:

„A természetes nyelv informatikai feldolgozásán dolgozó magyar Precognox viszonteladói együttműködésbe lépett az amerikai Interstackkel. A kapcsolat célja az észak-amerikai piacra szánt, felhasználóbarát informatikai megoldások fejlesztése. A Precognox tagjai több évtizednyi IT tapasztalattal gazdagítják az együttműködést – beleértve pl. személyreszabott keresők fejlesztését, big data megoldásokat, stb. -, míg az Interstack sikeres, kompakt, felhasználóbarát végtermékekre szakosodott üzleti modelljével és helyi piacismeretével egészíti ki a közös munkát.”

Sonline.hu – újabb kaposvári cég sikeres

A Sonline.hu-n megjelent 2017-es cikk:

A hónap kis-és középvállalata lett a Precognox

Idézet  a cikből:

„A kaposvári Precognox Kft-t 2008-ban alapították, s jelenleg 35 szakembert foglalkoztatnak. Jóföldi Endre ügyvezető igazgató csütörtökön lapunknak azt mondta: a díj fontos visszajelzés, s továbbra is kiemelt hangsúlyt helyeznek az innovációra. Újabb üzleti kapcsolatokat akarnak kiépíteni, s a hazai együttműködésen kívül külföldi megrendelésekre is számítanak.”

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Technokrata.hu – Szükség van a munkánkra

 

A Technokrata.hu-n 2016.09.23-án megjelent, a Precognox-ot bemutató cikk:

Szükség van a munkánkra

 

Idézet a cikkből

„A Precognox intelligens, nyelvészeti alapokra építő keresési, szövegbányászati és big data megoldások kutatásával, fejlesztésével foglalkozik. Tömören összefoglalva, struktúrálatlan adatból struktúrált adatbázist építünk. Ott tudunk jó megoldásokat nyújtani, ahol nagyon sok, struktúrálatlan szöveges adat van, és azokat kell kulcsszavas kereséssel elérhetővé tenni.”

444.hu – Hogy olvas újságot a mesterséges intelligencia és mit lát a képeken?

A 444.hu-n 2017.09.27-én megjelent cikk a mesterséges intelligencia felhasználásáról:

Hogy olvas újságot a mesterséges intelligencia és mit lát a képeken?

Idézet a cikkből:

„Úgy döntöttünk átadjuk a teret a mesterséges intelligenciának, ezt a munkát nyugodtan elveheti tőlünk. Több mint negyvenezer cikket gyűjtöttünk be a hozzájuk tartozó képekkel együtt. Topik modellt készítettünk, hogy lássuk, a szövegek és a képek milyen témákat mutatnak be.”

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

 

 

Sajtószoba, Precognox

74nullanulla.hu – Ismét keresik Kaposváron az Év Informatika Tanárát

A 74nullanulla.hu-n 2017.04.24-én megjelent cikk az Év Informatika Tanára versenyről:

Ismét keresik Kaposváron az Év Informatika Tanárát

Idézet a cikkből:

„Idén második alkalommal jelentkezhettek vagy jelöltethetitek a kedvenc tanárotokat ‘Az év informatika tanára Kaposváron’ díjra a Precognox jóvoltából. A pályázat célja, hogy ezzel is népszerűsítse a szakmát, amiből jelenleg hiány van a piacon.”

Magyarnarancs.hu – Kutatás a menekültek médiamegjelenítéséről

A Magyarnarancs.hu 2017.09.06-án megjelent cikke a Precognox által A migráció arcai címmel készített tudományos elemzésről:

Kutatás a menekültek médiamegjelenítéséről

Idézet a cikkből:

„A migráció arcai címmel készített tudományos elemzést az elmúlt két év online médiában megjelent, menekültekkel kapcsolatos sajtófotókról a Precognox öt kutatója. A kutatást a Precognox és a Nyelv és Tudomány adta közre, az pedig a 2014. szeptember 27. és 2016. június 11. között publikált, vonatkozó cikkek képanyagát vizsgálja.”

 

 

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox

Sonline.hu – Amerikai cég partnere lett egy kaposvári vállalkozás

A Sonline.hu 2017.08.29-én megjelent cikke arról, hogy a bostoni Basis Technology hivatalos partnerei lettünk:

Amerikai cég partnere lett egy kaposvári vállalkozás

Idézet a cikkből:

„A rohamosan fejlődő informatika világában nem ritka, hogy az eredményesség érdekében együttműködnek a speciális területen dolgozó cégek. Ám egy óceánon is átívelő partneri viszony már annál inkább sajátosnak mondható. A kaposvári Precognox Informatikai Kft. egy vezető amerikai cég, a Basis Technology hivatalos partnere lett.
– Két éve nyitottunk az USA felé, s voltunk is Bostonban egy több napos képzés keretein belül – tette hozzá Jóföldi Endre, a kaposvári vállalkozás ügyvezetője.”

A kereses.blog.hu – Tudja meg videónkból pár perc alatt hogyan működik egy vállalati kereső!

A Keresővilág Blog 2019.10.17-én megjelent cikke a Precognox által fejlesztett TAS Vállalati keresőről:

Tudja meg videónkból pár perc alatt hogyan működik egy vállalati kereső!

Idézet a cikkből:

„Ma már természetesnek vesszük, hogy a számunkra fontos információk eléréséhez keresőmotorokat használunk. …Természetesen mi nem szeretnénk a Kedves Olvasónak egy végeláthatatlan leírást átadni a vállalati kereső működéséről és használatának előnyeiről. Ezért elkészítettük kisfilmünket, amely közérthető módon mutatja be mindezt.”

Sajtószoba, Precognox

 

 

Sajtószoba, Precognox

OBKF.hu – Városi ügyfélszolgálati kommunikációban az élmezőnyben!

 

Az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet oldalán 2019.12.04-én megjelent cikk a Precognox által fejlesztett Járókelő alkalmazásról:

Városi ügyfélszolgálati kommunikációban az élmezőnyben!

 

Idézet a cikkből:

„A Járókelőre egyre több bejelentés érkezik, és szerencsére a bejelentésekkel foglalkozó szervezetek is egyre aktívabbak. 2017-ben együtt dolgoztunk a Precognox intelligens kereséssel és szövegbányászattal foglalkozó céggel, hogy fejlesztésükkel lehetővé tegyük a hivatalos válaszok azonnali értékelését, ezzel is segítve az üggyel foglalkozókat. A Járókelőre beérkező hivatalos válaszok automatikusan kapnak egy „megoldópontot”.”

Atlatszo.hu – Az elmúlt év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjei

Az atlatszo.hu-n 2017.12.29-én megjelent cikk a 2017-es év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjeiről:

Az elmúlt év legjobb adatújságírás és adatvizualizációs projektjei

Idézet a cikkből:

„Idén sem jött el az adatvizualizáció alkonya (ezt minden évben beharangozzák), ennek pont az ellenkezője történt: pazar, előremutató, és itthon is megcsinálható dolgok sorát láttuk, és azt is hozzá kell tennünk, hogy itthon is egyre erősebb projektek készültek. Az alábbiakban egy önkényes tematikai rendbe szedett még önkényesebb válogatást láthatnak azokból a projektekből, amelyekre az Átlátszó idén a legjobban rá volt izgulva. Összeszedtük, hogy idén mitől esett le az állunk, miből tanultunk sokat és mire irigykedtünk nagyon.”

 

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Nyest.hu – Migránsok, menekülők, bevándorlók: mit sulykol a média?

 

A Nyelv és Tudomány oldalán 2016.09-29-én megjelent cikk a bevándorlás szöveges és képi reprezentációjáról a magyar online médiában:

Migránsok, menekülők, bevándorlók: mit sulykol a média?

Idézet a cikkből:

„Rövidesen itt az úgynevezett kényszer-betelepítésről szóló népszavazás. Hatalmas nyomás alatt tartja a média a társadalmat: de miről is szól ez az egész? A modern számítógépes nyelvészet nem adhat pontos válaszokat, de abban viszont segíthet nekünk, hogy képet kapjunk arról, milyen érzelmeket kavarnak fel a különböző felületek. A Precognox kutatóinak köszönhetően egy aprólékos elemzést adunk most közre arról, hogyan próbálják eladni nekünk a népszavazást a médiában.”

 

 

 

kszc.hu – Teveli Róbert az év informatika tanára Kaposváron

A Kaposvári Szakképzési Centrum honlapján 2017.06.27-én megjelent cikk az Év Informatika Tanára díjról

Teveli Róbert az év informatika tanára Kaposváron

Idézet a cikkből:

„Teveli Róbert lett az év informatika tanára Kaposváron” címmel közölt cikket a kaposvarmost.hu. 2017-ben is meghirdette a Precognox Szoftverfejlesztő Kft. az Év Informatika Tanára díjat a kaposvári és a Kaposvár környéki iskolák pedagógusai körében. Az elismerést minden évben az arra érdemes tanároknak adják át. A nyerteseket kedden, a városházán díjazták.”

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

mozinezo.hu – A Star Wars-univerzum Kevin Baconje és szentimentértéke

A Mozinéző 2016.12.12-én megjelent cikke a Precognox által készített Star Wars vizualizációról:

A Star Wars-univerzum Kevin Baconje és szentimentértéke

 

Idézet a cikkből:

„A Zsivány Egyes bemutatójára időzítve a Precognox munkatársaival folytattuk tavaly megkezdett kutatásunkat a Star Wars univerzumának szentiment- és kapcsolati háló-alapú feltérképezésére. Az eredményeinket interaktív adatvizualizációkon mutatjuk be, amelyekkel azonnal átlátható és látványos módon tudjuk megjeleníteni és kereshetővé tenni ezeket az egyébként nehezen hozzáférhető információkat.
Kutatásunk során az eddig megjelent 7 Star Wars-filmet jelenetekre bontottuk, és az ezekben elhangzó párbeszédeket elemeztük az alapján, hogy kik között zajlanak és hogy alapvetően pozitív, negatív vagy semleges hangulatúak-e, vagyis milyen a szentimentértékük.”

Válasz.hu – Magyarok a piacon – Digitális szövegbányászat

A valasz.hu-n 2017.11.08-án megjelent cikk:

Magyarok a piacon – Digitális szövegbányászat

Idézet a cikkből:

„A Nemzetgazdasági Minisztérium a Precognoxot választotta a hónap cégének. Mivel vívták ki az elismerést?

Számítógépes nyelvészettel, szövegbányászattal és keresőrendszerekkel foglalkozunk. Ezek kifejezetten innovatív informatikai területek, de valószínűleg legalább ennyit nyomott a latban az is, hogy az országnak olyan régiójában dolgozunk, ahol alulfejlett a számítástechnikai ágazat.”

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Port.hu – Tudod, hogy ki a legnagyobb dumás a Star Wars-univerzumban?

A port.hu cikke a Precognox Star Wars elemzéséről:

Tudod, hogy ki a legnagyobb dumás a Star Wars-univerzumban?

 

Idézet a cikkből:

„A Precognox Labs munkatársai a Csillagok háborúja univerzumát alávetették néhány adatelemzési eljárásnak, amikből egy csomó érdekes, tudományos alaposságú eredményre jutottak. Az univerzumot szentiment- és kapcsolati-háló-alapú adatelemzéseknek vetették alá, ami magyarra fordítva azt jelenti, hogy megvizsgálták az eddigi filmek (Az ébredő erőig bezárólag) összes jelenetét, megnézték, hogy azokban ki beszél és kikkel, illetve, hogy az adott jelenetnek milyen (pozitív-negatív) és mekkora érzelmi töltete van.”

Kütyümagazin – Telenor Okostelefon Akadémia – fókuszban a keresés

A kuytu.hu-n 2013.11.29-én megjelent cikk a keresés világáról:

Telenor Okostelefon Akadémia – fókuszban a keresés

 

Idézet a cikkből:

„A Telenor idei utolsó Okostelefon Akadémiájának előadói a „keresés” világába engedtek betekintést a több száz fős érdeklődő közönségnek november 27-én a VAM Design Centerben. Nyitó előadásában Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, a kereses.blog.hu szerzője a kontextus alapú keresésről szólva arra világított rá, hogy a keresés sok szempontból átalakulóban van, hiszen az okos eszközök ma már képesek arra, hogy például tartózkodási helyünkből, mozgásunkból vagy akár korábbi használati szokásainkból kikövetkeztessék, milyen válaszokra van szükségünk, és azokat akár kérdés nélkül is felkínálják nekünk.”

Sajtószoba, Precognox

 

Sajtószoba, Precognox.

Médiapiac – Álmodnak-e a robotok elektronikus bárányokkal?

 

A mediapiac.com 2018.06.07-én megjelent cikke a mesterséges intelligencia jövőjéről:

Álmodnak-e a robotok elektronikus bárányokkal?

 

Idézet a cikkből:

„Persze a fellelhető adatok nagy többsége még így is, még mindig strukturálatlan, és sok függ attól, hogy ezekből hogyan szűrhetjük ki az MI segítségével a releváns információkat – elemezte a helyzetet Varjú Zoltán, a Precognox Kft. munkatársa. A cég vezetője, Jóföldi Endre pedig arról is beszélt, hogy az MI már nagyon pontos jóslatokra is képes, az álláskeresési adatokat elemezve még azt is meg tudja mondani, hogyan alakul a következő hónapban a munkanélküliségi ráta vagy segíthetnek a sales leadek generálásában.”

Infótér – Négy magyar startup New Yorkban és Bostonban

 

Az infoter.hu 2016.05.24-én megjelent cikke a Precognox bostoni bemutatkozásáról:

Négy magyar startup New Yorkban és Bostonban

 

Idézet a cikkből:

„A négy startup bemutatkozott és tanulmányúton vett részt az Egyesült Államok keleti partján a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) InnoTrade és a Design Terminál mentor programjának keretében május 9-20. között. Az MNKH tájékoztatása szerint a nemzetközi környezetben a 3D nyomtatást egyszerűsítő Leopoly, a Laborom leletrendező alkalmazás, a Publishdrive nevű e-könyv megosztó felület és a komplex keresőmegoldásokat kínáló Precognox képviselte Magyarországot.”

 

 

 

Sajtószoba, Precognox

Sajtószoba, Precognox

Magyar Hírlap – A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

A magyarhirlap.hu 2017.10.20-án megjelent cikke a hónap vállalkozásairól:

A nemzetek sikere a gazdaság rugalmasságán múlik

Idézet a cikkből:

„A hónap beruházója októberben a lakásvilágítás gyártásával foglalkozó Eglo Magyarország Kft., a hónap kis- és középvállalkozása pedig a szoftverfejlesztő Precognox Informatikai Kft. lett. A hónap startup vállalata a tehergépjárművek elektromos meghajtására szakosodott Electromega Kft. volt.”

M&D’s Blog – A Hét Appja Bővebben (Android): Receptkereső

Az M&D’s Blog 2017.04.05-én megjelent cikke a hét applikációjáról:

A Hét Appja Bővebben (Android): Receptkereső

Idézet a cikkből:

„Rengeteg olyan oldal van amin a főzéssel kapcsolatos receptekről tudunk olvasni. Viszont van e olyan alkalmazás ami az összesben is tud keresni? Igen, van!
A Precognox egy olyan applikációt tett elérhetővé, aminek a segítségével több ezer recept közül válogathatunk a mi feltételeink szerint.
Tulajdonképpen a program az interneten elérhető receptekben keres rá a kulcsszavakra és az összes találatot egy listába gyűjti. Az alkalmazást egész egyszerűen Receptkereső névvel illették.”

Sajtószoba, Precognox
Sajtószoba, Precognox

KaposvárMost – Kódolás órája a Duráczkyban

A KaposvárMost oldalán 2016.04.17-én megjelent cikk:

Kódolás órája a Duráczkyban

Idézet a cikkből:

„Eredményt hirdettek a decemberi Kódolás órája rendezvényen részt vett iskolák között. Az első helyezettnek járó díjat a Duráczky József iskolában adták át pénteken délután. A nyertes a Somogy Megyei Duráczky József EGYMI és Kollégium lett, ahol a 213 fős összlétszámból 198 tanuló vett részt a Kódolás órája programon.

A második helyen a Kinizsi Lakótelepi Tagiskola, harmadik helyen pedig a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium végzett.

A Duráczky nyereménye egy Codie robot volt, amely programozható, és a későbbiekben a diákok is könnyen használhatják majd az informatika órákon. Ez a robot később érkezik meg az iskolába, addig is egy másik programozható robottal ismerkedhetnek a fiatalok.”