Mi a szövegbányászat?

A szövegbányászat az a tevékenység, amely során szöveges tartalmak kerülnek kinyerésre és letöltésre. A mesterséges intelligenciával is támogatott szövegbányászat segítségével értékes rejtett információk tárhatók fel, amelyek a döntéshozatal során segíthetik a cégvezetőket, adattudósokat, nyelvészeket és üzleti elemzőket.
A folyamat során az akár nem szöveg formátumú tartalmakból – képekből, prezentációkból, grafikonokból, táblázatokból – is legyűjthetőek a szövegek. A szövegbányászat alatt leggyakrabban az interneten megtalálható tartalmak gyűjtését értjük.

Mire jók a gyűjtött tartalmak?

A szöveges tartalmak gyűjtése számos okból történhet. A szövegbányászati módszerrel összegyűjtött adatok az alábbi célok megvalósításához lehet hasznosítani:

  • kutatásokhoz, fejlesztési projektekhez
  • újabb tartalmak, publikációk megírásához
  • szolgáltató-, információnyújtó-, tematikus gyűjtőoldalak, blogok, közérdekű- és open data portálok adatokkal történő feltöltéséhez
  • elemzések, statisztikák, vizualizációk létrehozásához
  • vállalati folyamatok / működés biztosításához, adatmentésre (webhely, internetes adatbázis állapotának lementéséhez)
  • konkurenciafigyeléshez
  • sajtófigyeléshez
  • kereshető adatbázisok létrehozásához
  • mesterséges intelligencia megalkotásához, gépi tanuláshoz
  • adatváltozások nyomon követéséhez

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni a TAS szövegelemző rendszer megoldásairól? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az oldal alján található kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Szövegbányászat, Precognox

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszistens
sales@precognox.com

Milyen szövegbányászati megoldást kínálunk?

A Precognox által fejlesztett szövegbányászati megoldás a TAS Data Collector, amely a TAS szöveganalitikai platform része. A szolgáltatás biztosításán túlmenően vállaljuk a szövegbányászati folyamat kivitelezését is. Amennyiben a megrendelő kívánja megvalósítani az adatgyűjtést, akkor szakembereink oktatás keretén belül biztosítják az ehhez szükséges szakmai tudást. Az adott projekt követelményeinek tisztázása és a legoptimálisabb megoldás kiválasztása érdekében kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szöveganalitikai megoldásainkról bővebben olvashat a TAS Platform angol nyelvű termékoldalán!

Lépjen velünk kapcsolatba!

Szeretne többet megtudni szövegbányászati megoldásinkról vagy a TAS szövegelemző rendszerről? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Szövegbányászat, Precognox

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com