Annotálás

Egy szövegfeldolgozási metódus (manuális vagy gépi), melynek módszertanát a végső felhasználás módja, illetve igényei határozzák meg. Az annotálás folyamán a szöveg egyes alkotóelemeihez (pl.: tulajdonnevek) olyan információt kapcsolunk, amely megkönnyíti a szöveg későbbi feldolgozhatóságát, elemzését.

A szövegannotálás a felügyelt gépi tanulás első lépése, előfeltétele. A gépi tanulás, illetve az NLP-algoritmusok trénelése nem lehetséges megfelelő mennyiségű annotált adat rendelkezésre állása nélkül.

A szövegek mellett a képi tartalmak is annotálhatók.

Hogyan tehető még pontosabbá az entitáskinyerés?

A Rosette Adaptation Studio (RAS) egy felhasználóbarát alkalmazás amely a nem szakmai felhasználók számára készült. Az intuitív felületen a REX által kinyert entitásokon felül tetszőleges új címke kategóriák vezethetőek be, ezt a folyamatot pedig maga az ügyfél is elvégezheti, hiszen az nem feltétlenül igényli adattudós vagy NLP szakember bevonását. Az alkalmazás használatával pedig felgyorsul és hatékonyabbá válik az annotációs folyamat.

annotációs felület a Rosette Adaptation Studio-ban

Együtt jobb

A Rosette Adaptation Studio kiváló kiegészítője a REX-nek, amelyhez most a Rosette Entity Extractor felhasználók ingyenesen juthatnak hozzá. Sőt, tekintettel arra, hogy a legtöbb ügyfél szívesen fogad útmutatást az adatok kiválasztásában, az új modell felépítésében és az eredmények kiértékelésében, a Precognox Kft., – mint a Basis Technology partnere – külön szolgáltatás formájában szakmai segítséget nyújt a tréningelési folyamathoz.*

*amennyiben az ügyfél a Rosette megoldásait a Precognox Kft.-n keresztül rendelte meg.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Többet szeretne megtudni a természetes nyelvfeldolgozáson alapuló szöveganalitikai megoldásainkról? Írjon nekünk, vagy küldje el üzenetét az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com