ChatGPT

A ChatGPT egy olyan nyelvi modell, amely szövegek generálásával segíti a felhasználót több területen, mint például az információszerzés, de akár egy publikáció vagy egy esszé megírásában. A Chat előtag jól ismert fogalom, többek között a mára már nagyon elterjedt Chatbotok miatt. A GPT utótag – a Generative Pre-trained Transformer szó rövidítése – egy hatalmas nyelvi modellt jelent, amely mélytanulásos módszert alkalmaz szövegek generálására.

A ChatGPT kifejlesztője az OpenAI, mesterséges intelligenciával foglalkozó amerikai vállalkozás és egyben kutatólabor, amelynek egyik legismeertebb alapítója Elon Musk. A vállalatba 2019-ben szállt be a Microsoft, méghozzá 1 milliárd dollár összegű befektetéssel, amely jelentősen előmozdította a ChatGPT fejlesztését.

A ChatGPT igazán 2022 novemberében tett szert hatalmas népszerűségre, amikor is ingyenesen hozzáférhetővé vált. A megoldás számos területen kiválóan hasznosítható:

  • információgyűjtés
  • szövegírás
  • ötletek gyűjtése
  • további nyelvi feladatok megvalósítása (összefoglalás, lényeg kiemelése, fordítás).

A ChatGPT tudása és képességei kiválóan alkalmazhatóak további szöveganalitikai megoldásokban is.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Ön már használja a ChatGPT-t, de további szövegelemzési megoldásokra van szüksége? Írjon nekünk vagy küldjön üzenetet az alábbi kapcsolatfelvételi űrlap segítségével.

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com