KYC – Ügyfél-azonosítás

A KYC a Know Your Customer kifejezés rövidítése, magyarul az Ismerd meg ügyfeled-nek, tehát az ügyfél-azonosításnak felel meg. Az üzleti életben ezzel az eljárással válik lehetségessé az ügyfél azonosítása a róla szerzett információk alapján (adatai, háttere). Ez különösképpen fontos a banki- és a biztosítási szektorban, hiszen a pénzügyi szolgáltatók, hitelintézeteknek, biztosítótársaságoknak törvényi kötelességük, hogy ügyfeleiket beazonosítsák, így elkerülve, hogy ügyfelükké, partnerükké váljon olyan személy vagy szervezet, aki vagy amely összekapcsolható korrupciós, pénzmosási vagy terrorizmushoz köthető ügyekkel.

A KYC a pénzmosás elleni küzdelem egyik alappillére.

A gyakorlatban ez úgy valósul meg, hogy az ügyfél által megadott információk összevetésre kerülnek számos adatbázissal, mint például a körözött személyek listája, szankció- és tiltólisták. Egyezés esetén a szolgáltatónak azt jelezni kell az illetékes szervek felé, ennek elmulasztása súlyos következményekkel jár az adott pénzügyi- vagy banki szolgáltatóra nézve.

A Precognox által fejlesztett több megoldás is segít az ügyfél-azonosítás területén. Ezekben a világ legfejlettebb névazonosító szolgáltatását alkalmazzuk.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben az Ön vállalkozása számára is jelentős kihívást jelent az ügyfélazonosítás, illetve kiemelten fontos a nevek beazonosítása, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

Kruk-Papp Andrea
Sales Asszisztens
sales@precognox.com